Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

La Linea Verde neemt nieuwe faciliteit in Servië in gebruik

Op 2 november bracht de Servische minister van Landbouw, Branislav Nedimović, samen met ambassadeur Matthias Claivaz van de Italiaanse ambassade in Belgrado een officieel bezoek aan een nieuwe Servische verwerkingsfaciliteit dat door het Italiaanse La Linea Verde in gebruik is genomen. Onder de aanwezigen waren ook de provinciale minister van Landbouw, Vuk Radojevic, en de burgemeester van Ruma, Sladjan Mancic. 

De nieuwe faciliteit (La Linea Verde doo Dobrinci) zal worden gebruikt voor de productie van verse salades en bevindt zich in de gemeente Ruma in de Voivodina-vlakte, in het Noorden van Servië.

Minister Nedimović onderstreepte het belang van het partnerschap tussen La Linea Verde en de telers in het gebied. Ook in Servië wordt het 'format La Linea Verde Italia' toegepast, zodat de volledige toeleveringsketen wordt bewaakt, van het zaaien en oogsten in volle grond en kassen tot de verwerking in de faciliteit.

Ter gelegenheid van het bezoek werd de concessie aan La Linea Verde voor het gebruik van 99 hectare landbouwgrond van de staat geformaliseerd. De licentie, ter plaatse door de autoriteiten rechtstreeks aan de eigenaar van het bedrijf Giuseppe Battagliola overhandigd, heeft een looptijd van 30 jaar vanaf.

"Naast de huidige 70 werknemers, zijn de eigenaren van La Linea Verde van plan nog eens 80 mensen in dienst te nemen, inclusief seizoenarbeiders, Dit is een actie die een positief effect zal hebben op de inwoners van de dorpen rondom Ruma, die zeker van deze gelegenheid zullen en kunnen profiteren", zei burgemeester Mancic.

"Het is onze plicht om iedereen te bedanken die aan deze uitbreidingsstrategie in Servië heeft meegewerkt, te beginnen bij de plaatselijke autoriteiten die ons hebben geëerd met een bezoek. Voor La Linea Verde is Servië het middelpunt van het Oost-Europese project, een beslissend land dat ons in staat stelt handelsrelaties te activeren met andere landen in Oost-Europa, van de Balkan tot Rusland", besloot Giuseppe Battagliola.

Voor meer informatie: www.lalineaverde.it 

Publicatiedatum: