Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rederij boekt omzet 8,4 mld euro

Hapag-Lloyd groeit dankzij overname

Tholen – Hapag-Lloyd presenteerde de cijfers over de eerste negen maanden van het jaar. De rederij noteert een omzet van 8,4 miljard euro (2017: 7,3 mld euro). Ook het nettoresultaat van het bedrijf laat een flinke verbetering zien en komt uit op 113,4 miljoen euro (2017: 51,8 mln euro).

De betere resultaten zijn vooral te danken aan het grotere volume dat verscheept werd. In de eerste negen maanden van het jaar steeg het volume met 27% naar 8.900 TTEU (2017: 7.029 TTEU). Die toename was vooral het resultaat van de overname van United Arab Shipping Company Ltd. (UASC). Op een pro-forma basis is het gecombineerde volume van de twee reders gestegen met 5,5%.

De bunkertarieven stegen met 95 dollar per ton ten opzichte van de eerste negen maanden van 2017. De gemiddeld zwakkere dollar tegen de euro en de significante opwaartse trend van de operationele kosten werden gedeeltelijk gecompenseerd door de synergie uit de fusie en enkele besparende maatregelen.

“We hebben een positieve ontwikkelingen gezien in het derde kwartaal en dat resulteerde in een positief groepsresultaat na negen maanden,” aldus Rolf Habben Jansen, CEO Hapag-Lloyd. “Hogere transportvolumes, een betere bezettingsgraad van onze schepen en de synergiën die we uit de fusie met UASC halen stellen ons in staat om de stijgende operationele kosten gedeeltelijk op te vangen.”

 

Klik hier om de resultaten te bekijken.