Bio-champignons « Made in Paris »

Porte de la Chapelle in Parijs, een ondergrondse parkeergarage van een gemeente gebouw, is in een teeltbedrijf veranderd. Shiitakes ontwikkelen zich onder de hoofdstad. Er zijn 1000 m2 waar ondergronds bio-champignons groeien met een opbrengst van een ton per dag. Het bedrijf heeft momenteel 15 mensen in dienst waar nog een dozijn indirecte banen bij opgeteld kan worden.

De parkeergarage heet La Caverne is van een sociaal huisvestingsbaas die het toekende als antwoord op een vraag naar stadsprojecten, de Parisculteurs. Het systeem van La Cavern omvat verschillende bedrijven die een gemeenschappelijk doel hebben: duurzaam en schoon telen. Binnenkort zal er een zuivelbedrijf aan het lijstje toegevoegd worden.

Source: The OBS


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven