Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerrie Groot, G. Kramer:

"Zuurkoolverkoop gaat als een speer"

Tholen - Hoewel de temperatuur uitzonderlijk hoog is voor de novembermaand, heeft het volgens Gerrie Groot van Zuurkoolfabriek G. Kramer geen nadelig effect op de verkoop van de zuurkool. "Vorig jaar bleef het tot 8 oktober een stuk warmer en toen kwam de vraag een stuk trager op gang. Nu draaien we vanaf augustus al goed. De verkoop gaat als een speer!"

"We hebben wel te maken met de situatie dat de kool schaars is. Ook in het buitenland zijn tekorten aan kool. Nu zitten wij in de gelukkige omstandigheid dat de telers hier in de buurt goed kunnen beregenen. De kooltjes zijn dan wel kleiner, maar we zitten goed in onze voorraad", vertelt Gerrie. "En voor de tuinders is het natuurlijk fijn dat ze na het dramatische seizoen vorig jaar nu goede prijzen kunnen maken."

"Wij maken in ons seizoen - van begin augustus tot een paar dagen voor kerst - gemiddeld 200.000 kg kool per dag in. In West-Europa zitten de meeste zuurkooleters. Nederland en BelgiĆ« zijn onze belangrijkste afzetmarkten, maar via onze klanten gaat de zuurkool de hele wereld over", besluit  Gerri.

Voor meer informatie:
G. Kramer & Zonen B.V.
Voorburggracht 141
1722 GC Zuid-Scharwoude
Tel.: (0226) 31 24 26
Fax: (0226) 32 00 93
Gerrie.Groot@gkz.nl