Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dennis van Tricht: “De tijd van handelaartje spelen is ouderwets”

AGF Direct behaalt PlanetProof certificaat

PlanetProof is niet alleen een keurmerk voor duurzame teelt, maar ook voor duurzame handel. Op 16 oktober jongstleden heeft MPS-ECAS het PlanetProof certificaat voor het toepassingsgebied Track & Trace van onbewerkte groenten afgegeven aan handelsbedrijf AGF Direct. “50% van ons product belandt bij de Nederlandse retail en zij vragen om meer transparantie in de keten. Het behalen van dit keurmerk is dan ook een logische stap”, vertelt Dennis van Tricht van AGF Direct. “Het brengt ons als bedrijf weer een stap verder.”

Bertus van Tricht, Robert Vogel, Dennis van Tricht en Erik Bot van AGF Direct

Het keurmerk On the way to PlanetProof is voor AGF Direct niet nieuw. Dennis: “Onze telers zijn namelijk al veel langer bekend met de verduurzaming van de teelt. Voorheen bekend als Milieukeur. Wij profileren ons met een aantal vaste leveranciers. Telers met een verhaal die staan voor hoge kwaliteit, milieubewust werken en verantwoordelijkheid nemen. Onze werkwijze is transparant en dan wordt samenwerken leuk. De tijd van handelaartje spelen is ouderwets.”

Het werken met keurmerken is een logische stap en laat zien welke inspanningen worden geleverd op het gebied van duurzaamheid. “Ik vind dat wij telers/ondernemers nog altijd beter om kunnen gaan met de informatie over hoe schoon de traditionele teelt nu al is. Nederland rijdt op polepositie als het gaat om duurzame teelt en daar mogen we best trots op zijn. Op dat verhaal wordt nu een stempel geplakt en zo kan de sector simpelweg niet meer om PlanetProof heen”, besluit Dennis.

Klik hier voor het PlanetProof certificaat

Voor meer informatie
AGF Direct
Dennis van Tricht
Groothandelsmarkt 2
1681 NN, Zwaagdijk
Tel: 085-3032632
dennis@agfdirect.nl  
www.agfdirect.nl  

 

Publicatiedatum: