Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mike Glas: "Spruitenverkoop heeft wel een dipje"

Warme dagen kunnen boerenkoolhandel niet deren

Tholen - Het warme novemberweer lijkt nou niet echt de ideale omstandigheden voor een vlotte boerenkoolafzet. Toch valt de afzet volgens Mike Glas van Glas-Groenten uit Broek op Langedijk alleszins mee. "Naast de binnenlandse afzet gaat er steeds meer boerenkool naar het buitenland. De exporteurs, die wij beleveren, versturen de boerenkool naar bestemmingen als Duitsland, Noorwegen maar ook Dubai. Eigenlijk overal zit de boerenkoolconsumptie in de lift."

"Met zo'n warme dag als vandaag is iedereen vaak even voorzichtiger met bestellen, maar dat hebben we de afgelopen weken vaker gezien. Let maar op, morgen bellen ze allemaal weer op", lacht Mike. Wel is de spruitenverkoop volgens hem sinds afgelopen week een beetje ingezakt. "Er zijn de afgelopen weken heel veel acties met spruiten geweest, misschien hebben we daar nu even de nawee├źn van."

Omdat Glas hoofdzakelijk op contractbasis werkt, heeft hij niet veel last van de fluctuerende daghandel. Naast de spruiten en boerenkool levert hij ook waspeen en "kilo-kooltjes", zowel rode, witte als groene in de biologische en gangbare variant. "De kool heeft wel echt last van de droogte gehad. Dat maakt het kwalitatief dit seizoen wat lastiger, maar het voordeel is wel dat het wat meer oplevert", besluit Mike.

Voor meer informatie:
Glas Groenten VOF
Dulleweg 36
1721 PM Broek op Langedijk
T: 0226-313981
F: 0226-320245
E: info@glas-groenten.nl
W: www.glas-groenten.nl