Hete zomer positief voor verkoop zomergroenten

Omzet Bonduelle daalt 1% in eerste kwartaal

Tholen – De Bonduelle Group noteerde over het eerste kwartaal van het boekjaar 2018/2019 een omzet van 682,1 miljoen euro. Dat is een daling van 1,2% op de gerapporteerde cijfers en een krimp van 1% op vergelijkbare basis. De integratie van het Del Monte onderdeel, dat in juli overgenomen werd, droeg bij aan een stijging van 1% van de totale variatie. De wisselkoersschommelingen deden de groei verdampen. Dat is vooral het gevolg van de schommelingen van de Canadese en Amerikaanse dollar en de Russische roebel.

 

Eurozone tekent voor groei

Voor de Eurozone, goed voor 46,2% van de bedrijfsactiviteit over deze periode, noteerde een groei van 0,8% op vergelijkbare basis. Op de gerapporteerde cijfers steeg de omzet met 0,6%. De hete zomer in Europa pakte positief uit voor de verkoop van zomerproducten, zoals suikermais, delicatessen en verse salades. Deze producten noteerden een solide groei over deze periode, vooral voor de nationaal gelabelde producten.

 

Internationaal zit het tegen

Buiten de Eurozone, een markt die goed is voor 53,8% van de omzet, daalde de omzet met 2,5% op vergelijkbare basis en 2,7% ten opzichte van de cijfers vorig jaar. De tegenvallende oogst in Rusland werkte door in de verkoopcijfers van het Globus label en de private labels. Het Franse bedrijf rapporteert een “beperkte winstgevendheid.” De verkoop van het Bonduelle merk noteerde echter een solide groei.

In Noord-Amerika daalde de omzet licht zonder invloed van veranderingen door een consolidatie, die gekoppeld is aan het stopzetten van de niet-winstgevende producten onder Bonduelle Fresh Americas. Daarnaast waren er enkele tijdsverschillen in de afronding van contracten voor conserven en diepvries producenten van de Bonduelle Americas Long Life. Het Del Monte onderdeel, dat in juli werd overgenomen, deed de omzet met 1% stijgen.

Ondanks de lichte daling over de eerste drie maanden van het boekjaar en de moeilijkheden met de oogst afgelopen zomer, houdt Bonduelle vast aan de verwachtte groei van 2,5% en de huidige operationele winstgevendheid van rond de 5%, zowel bij een constante wisselkoers en exclusief nieuwe overnames in 2018/2019.

 

klik hier om de cijfers te bekijken.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven