Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nationaal Schoolontbijt een flinke logistieke klus

250.000 appelen belanden in 20.000 ontbijtpakketten

Op maandag 5 november krijgen 20.000 kinderen een gezond ontbijt op school. Een logistieke klus die logistieke dienstverlener DL Logistics Group dit jaar verzorgt. De pakketten bevatten onder andere 60.000 pakken melk, 22.500 pakken yoghurt, 65.000 pakken kaas en 250.000 appelen. Deze moeten in korte tijd afgeleverd worden bij de distributiecentra van 8 supermarktketens en ambachtelijke bakkers. Er waren veel logistieke dienstverleners die dit project op wilden pakken. Na gesprekken bleven er maar een aantal over die de klus ook echt konden klaren.

“Niet iedereen kan dit omdat er veel verse producten in de doos zitten”, beaamt Babs Bruil, woordvoerder van het Nationaal Schoolontbijt. “Met name zuivel moet in korte tijd verwerkt worden. We hebben over tienduizenden pakketten die zorgvuldig ingepakt moeten worden. Dan heb je over een behoorlijke schaal en flinke tijdsdruk.”

Een ontbijtpakket moet een cadeautje zijn
“Een van de partijen waarbij we gelijk een goed gevoel hadden, was DL. Al snel bleek dat ze de nodige ervaring in huis hebben als het om dit soort lastige projecten gaat. Dat vinden we essentieel, want er mag niets mis gaan. Een ontbijtpakket moet voor iedere school een cadeautje zijn.” Babs vertelt dat dit niet de enige reden was. “DL liet ook merken het een belangrijk evenement te vinden en er graag op hun manier een bijdrage aan te geven. In combinatie met de goede prijs was de keus snel gemaakt.”

Dit jaar andere logistieke keuzes
Het Nationaal Schoolontbijt vindt dit jaar voor de zestiende keer plaats. Het is de eerste keer dat de organisatie op deze schaal van een externe logistieke dienstverlener gebruik maakt. Alle voorgaande jaren werden de versproducten door de supermarkten zelf in een aparte doos of tas aan de basisscholen meegegeven. Scholen kregen hierdoor meerdere pakketten, want er was ook een doos met houdbare producten. Dit jaar is ervoor gekozen om alles in één doos te doen. Babs: “We proberen het ieder jaar beter te doen. Door nu één ontbijtpakket aan te leveren, maken we het zowel voor scholen als supermarkten en de bakkers een stuk gemakkelijker.”

“We houden van logistieke uitdagingen”, vertelt Jimmy Kieneker, sales- & marketingmanager van DL. Daarbij kunnen we met dit project een grote bijdrage leveren aan iets dat enorm belangrijk is, namelijk kinderen meer bewust maken van het belang van gezond eten.” “Alles loopt tot nu gesmeerd. ANTS Personeelsdiensten B.V. heeft meer dan 100 mensen geleverd om de ontbijtpakketten in te pakken. We hebben vooral ingezet op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zodat we ook die weer een stapje verder de maatschappij in kunnen helpen. Alle dozen staan nu ingepakt in onze koelruimtes. Later deze week worden 350 kant-en-klare pallets door onze partner Jocotrans naar 18 verschillende adressen vervoerd.”

Start campagne op 5 november
Het thema van het Nationaal Schoolontbijt is dit jaar ‘Een feestje voor iedereen!’. De campagne bereikt dit jaar 2.500 basisscholen en een half miljoen kinderen. Wilt u op de hoogte blijven, ga dan naar de LinkedIn-pagina van DL Logistics Group. Vlog-duo Anja en Aensley volgen alles op de voet en maken hier leuke filmpjes van.

Voor meer informatie
DL Logistics Group
Jimmy Kieneker
T: 06 455 66 575
jimmy.kieneker@dl.nl

Publicatiedatum: