China: knoflookhandel staat op laag pitje

De handen in bewaarknoflook bevindt zich in Jinxiang in zijn eerste maand. Het aantal handelaren dat dit seizoen met knoflook werkt neemt toe. De knoflookmarkt wordt op dit moment het meest gestimuleerd door handelaren in de export- en verwerkingssector. Trends in de knoflooksector zijn afhankelijk van het enthousiasme van deze handelaren. Bij weinig enthousiasme neemt de handel af. 

Er zijn een aantal redenen voor de afname in handel. Zo is het totale areaal voor de knoflookteelt afgenomen. Handelaren met bewaarknoflook wachten op hogere prijzen. De prijs van knoflook van goede kwaliteit zorgt er voor dat de gemiddelde knoflookprijs ook toeneemt. Ondanks dat er steeds meer rondreizende handelaren naar de knoflookmarkt van Jinxiang komen, blijft het aantal handelaren dat nu knoflook aanbiedt relatief klein.

Daarnaast vormen bedrijven die knoflook voor de export verwerken een factor. Dit segment van de markt was lange tijd inactief, maar heeft zich inmiddels hersteld. De meeste van deze bedrijven maken echter gebruik van een eigen voorraad. Ook zit dit marktsegment ondanks het herstel nog niet op hetzelfde niveau als vorig jaar.

Een ander marktsegment dat tijdelijk zijn activiteiten moest staken is de sector voor gesneden knoflook van Jinxiang. Op 29 september is deze sector noodgedwongen stopgezet. Vooralsnog zijn bedrijven in deze sector nog niet op gang gekomen, wat ernstige gevolgen heeft voor het vermogen van Jinxiang om knoflook op te nemen.

Chinese knoflookhandelaren kunnen op dit moment slechts beperkt knoflook inslaan, omdat veel leveranciers op dit moment hun knoflook in opslag bewaren tot de prijzen verbeteren. Het aantal knoflookspeculanten is in Jinxiang toegenomen, maar is vooralsnog niet erg actief. Ze verwachten dat het areaal voor knoflook fors af zal nemen. Omdat er echter nog geen duidelijke cijfers beschikbaar zijn, zijn ze terughoudend met hun activiteiten. Het totale areaal voor de knoflookteelt van Jinxiang stond in 2017 op 41.333 hectare. Er is nu nog niets bekend over het areaal van 2018. 

Bron: civ.mofcom.gov.cn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven