Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: forse prijsstijging bij prei

In een aantal Chinese teeltgebieden zijn de prijzen voor prei toegenomen tot soms wel bijna twee keer zoveel als vorig jaar. Waar handelaren in voorgaande jaren prei per bossen op de markt plaatsten, wordt de prei nu alleen maar per stuk verkocht.

De prijzen voor prei zijn in de laatste paar jaar wisselvallig. In 2012 waren de prijzen nog redelijk goed. Sindsdien hebben echter een groot aantal telers hun areaal voor de teelt van prei uitgebreid, waardoor het aanbod is toegenomen en de prijzen zijn gezakt. De prijzen daalden nog verder in 2014 hoewel ze in 2015 weer plotseling toenamen. Vervolgens daalden de prijzen opnieuw in de winter van 2016 tot slechts 0,4 yuan (€0,05) per 0,5 kg. De prijs bleef in 2017 rond de 0,8 yuan (€0,10) per 0,5 kg staan, maar is nu in sommige teeltgebieden opgeveerd naar 1,2 yuan (€0,15) per 0,5 kg.

Hoewel de prijzen dit jaar zijn toegenomen, hebben een aantal teeltgebieden te maken gehad met aanhoudende neerslag in de zomer. Hierdoor is de opbrengst van de preioogst fors afgenomen. De stijgende prijzentrend voor prei die in de winter van vorig jaar werd ingezet, was met name duidelijk te zien in de herfst van dit jaar. Het afgenomen volume door de weersomstandigheden is de directe aanleiding voor deze huidige ontwikkeling. Als met de volgende oogst nieuwe volume aan prei op de markt belandt, zouden de prijzen weer af moeten nemen.

Bron: wf.dzwww.com

Publicatiedatum: