Camposol heeft in het derde kwartaal van dit jaar een omzet behaald van US$149,9 miljoen (€131,8 miljoen). Over dezelfde periode werd een brutowinst gegenereerd van $54,0 miljoen (€47,5 miljoen), wat jaar op jaar een toename was van 10,4%. Over de eerste negen maanden van 2018 werd qua brutowinst een record behaald van $88,4 miljoen (€77,7 miljoen). Ten opzichte van dezelfde periode van 2017 was dit een toename van 4,5%. De brutowinst van de afgelopen twaalf maanden stond op $129,0 miljoen (€113,4 miljoen). In de eerste negen maanden van dit jaar werd een omzet gegenereerd van $290,0 miljoen (€254,9 miljoen), wat jaar op jaar een toename is van 20,5%. De omzet van de afgelopen twaalf maanden kwam met een toename van 13,4% neer op $417,8 miljoen (€367,3 miljoen). De resultaten kwamen voornamelijk tot stand door de hogere volumes en prijzen voor blauwe bessen. Per 30 september van dit jaar had Camposol een kasbalans van $29,3 miljoen (€25,8 miljoen) en een netto hefboomratio van 1,8x.

Camposol heeft nu een aangeplant areaal van 2.000 hectare voor blauwe bessen. Het bedrijf heeft de aanbouw afgerond van een nieuw, geavanceerd pakstation. Ook is er verder uitgebreid met mandarijnen in Uruguay en met avocado's in Colombia. Camposol voert op dit moment een strategie uit waarbij de volumes van blauwe bessen, mandarijnen en avocado's worden opgevoerd. Daarnaast wordt via de afdeling Marinasol gewerkt aan het leveren van garnalen. Verder is het bedrijf bezig om zijn zakenrelaties te versterken door middel van commerciële programma's en nieuwe initiatieven voor dienstverlening.

"De grootste supermarktketens herkennen vandaag de dag de waarde van het merk Camposol op basis van onze kwaliteit, consistentie, traceerbaarheid en de stiptheid van onze leveringen. Onze prestaties zijn mogelijk dankzij ons verticaal geïntegreerde bedrijfsmodel, dat bovendien sociaal verantwoordelijk en duurzaam is opgezet. Camposol heeft zichzelf ontwikkeld van een bedrijf dat aan seizoenen is gebonden tot een leverancier die het hele jaar actief is. Dat is de reden waarom we besloten om in Colombia samen met Peru het hele jaarrond avocado's te telen. Daarnaast heeft Camposol uitgebreid in Uruguay. Hierdoor worden we binnenkort de grootste leverancier van pitloze mandarijnen op het zuidelijk halfrond. Verder breiden we sterk uit met het leveren van blauwe bessen en garnalen vanuit Peru. We halen voordeel uit een jaarrond aanbod, een voortdurende aanwezigheid bij verkooppunten en een intelligent gefocust netwerk voor communicatie," aldus Camposol-CEO Jorge Ramirez Rubio.

Klik hier voor een volledig financieel verslag over het derde kwartaal van 2018. 

Voor meer informatie:
Jossue Yesquen 
Camposol
Email: jyesquen@camposol.com.pe 
Tel: +511 621 0800 Ext.: 7171
www.camposol.com.pe