Traditiegetrouw vindt in deze weken de overgang naar Spaanse producten plaats. De retailers hanteren meestal een periode van omschakeling van productherkomst en veel Nederlandse kasproducten verdwijnen geleidelijk uit de winkelschappen.

De kwaliteit van de paprika heeft de laatste weken flink ingeboet. In deze weken zien we de laatste paprika die wordt geoogst. Wij moeten toch wel alert zijn dat de kwaliteit niet te ver terugzakt en onder het niveau komt van de klasse I. We komen tijdens onze inspecties vaker vormafwijking, trips aantasting en onzuivere paprika tegen.

De kwaliteit van de tomaten is aanmerkelijk beter. Het kwaliteitsniveau blijft hier tot het einde van het teeltseizoen veel hoger. We komen natuurlijk ook tomaten tegen die uit latere teelten komen en beter van kwaliteit zijn. Aubergines en komkommers zien we in rap tempo minder tijdens onze inspecties. De kwaliteit van deze producten is nog van een acceptabel niveau.

Ook ijsbergsla uit Nederland komen we nog steeds tegen in de handel. Door het mooie weer in oktober is dit product nog verrassend goed van kwaliteit.
Het product uit Spanje neemt momenteel een meer prominente plaats in. De kwaliteit van deze kasproducten is zeker niet altijd van een hoog kwaliteitsniveau.

Bron: KCB