De markt voor de Tipo kaki lijkt stabiel te zijn nu het seizoen is begonnen. Telersorganisatie OP Granfrutta Zani brengt ongeveer 2000 ton op de markt.

"De oogst van de Tipo Kaki loopt ten einde. Het seizoen is goed begonnen, maar wel met een kleine vertraging vanwege de abnormale temperaturen. De hitte in de maand oktober heeft voor problemen gezorgd met de rijpingsfase en ook de afzet is daardoor vertraagd. Gelukkig herstelt het zich nu", zegt commercieel manager Raffaele Bucella 

Granfrutta Zani levert haar kaki's voornamelijk aan de groothandelsmarkten in Italië. De buitenlandse markten zijn Oostenrijk en Zwitserland, de twee landen waar de traditionele kaki's geliefd zijn.

"We hebben ook ongeveer 100 ton van de Rojo Brillante kaki, die meer wordt gewaardeerd door de jongere consument vanwege het gebruiksgemak. De afzet van de kaki's zal doorgaan tot half december", zegt Bucella.

"De kaki is over het algemeen niet zo gevoelig voor prijsschommelingen. Ik denk dan ook dat het een stabiel seizoen zal zijn."

Contact:
OP Granfrutta Zani
Via Monte Sant'Andrea
48018 Granarolo Faentino (RA)
Tel.: (+39) 0546 695211
Fax: (+39) 0546 41775
Email: buc@granfruttazani.it 
Web: www.granfruttazani.it