Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: kakimarkt stabiel

De markt voor de Tipo kaki lijkt stabiel te zijn nu het seizoen is begonnen. Telersorganisatie OP Granfrutta Zani brengt ongeveer 2000 ton op de markt.

"De oogst van de Tipo Kaki loopt ten einde. Het seizoen is goed begonnen, maar wel met een kleine vertraging vanwege de abnormale temperaturen. De hitte in de maand oktober heeft voor problemen gezorgd met de rijpingsfase en ook de afzet is daardoor vertraagd. Gelukkig herstelt het zich nu", zegt commercieel manager Raffaele Bucella 

Granfrutta Zani levert haar kaki's voornamelijk aan de groothandelsmarkten in Italiƫ. De buitenlandse markten zijn Oostenrijk en Zwitserland, de twee landen waar de traditionele kaki's geliefd zijn.

"We hebben ook ongeveer 100 ton van de Rojo Brillante kaki, die meer wordt gewaardeerd door de jongere consument vanwege het gebruiksgemak. De afzet van de kaki's zal doorgaan tot half december", zegt Bucella.

"De kaki is over het algemeen niet zo gevoelig voor prijsschommelingen. Ik denk dan ook dat het een stabiel seizoen zal zijn."

Contact:
OP Granfrutta Zani
Via Monte Sant'Andrea
48018 Granarolo Faentino (RA)
Tel.: (+39) 0546 695211
Fax: (+39) 0546 41775
Email: buc@granfruttazani.it 
Web: www.granfruttazani.it 

Publicatiedatum: