Later in het seizoen tekorten verwacht

VK: eerste Amerikaanse zoete aardappelen ingeladen

De eerste containers zoete aardappelen van Jacana (VS) werden afgelopen week ingeladen en komen over twee weken in het VK aan. Daniel Badger van Jacana bezocht Noord-Carolina om te kijken hoe ze werden ingeladen."De eerste lading bestaat uit 2 containers die een week later door nog 3 gevolgd worden en daarna toenemen tot 5 per week voor de rest van het seizoen."

In het VK komen de zoete aardappelen tekort doordat het Egyptische seizoen ten einde loopt. Er zijn wel wat vroege Spaanse, maar volgens Daniel zijn die niet van goede kwaliteit."Nu het weer koud wordt, stappen restaurants over op winterkost."

Van het aanbod uit de VS werd 30% getroffen door de laatste orkaan. "Ik denk dat de prijzen hoger blijven dan normaal. De VS heeft gewoonlijk zoete aardappelen tot eind juli, maar enkele telers denken dat de voorraden aan het einde van de lente wel op zijn. Er ontstaat dan een flink gat dat misschien een beetje door Zuid-Amerika wordt opgevuld. Egypte begint pas weer in juli."

Daniel Badger
Jacana Produce
Tel: +44(0)1386 760080 
Email: daniel.badger@jacanaproduce.com
www.jacanaproduce.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.