Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India nieuwe, interessante markt voor Griekse appelen

Voor het Griekse exportbedrijf Oporello was Fruit Attraction dit jaar een groot succes. Dankzij een nieuwe akkoord van de regering kan het Griekse bedrijf haar appelen vanaf nu ook naar India exporteren. Dit is een geweldig kans volgens Apostolos Zacharis, directeur verkoop en export bij Oporello. 

In Griekenland loopt het appelseizoen het hele jaar door en we hebben een goed jaar achter de rug," vertelt Zacharis. "De volumes zijn uitstekend en ook de kwaliteit is goed. We exporteren momenteel ongeveer 70% van onze appelen naar Arabische landen. Het overige deel is bestemd voor diverse landen in Europa."

Wanneer hem gevraagd wordt of het enorme volume Poolse appelen hen in de weg zit, antwoordt Zacharis resoluut 'nee'. "Wij telen Red Delicious, terwijl in Polen voornamelijk Golden rassen worden geteeld. Er is dus nog steeds vraag naar onze appelen, ongeacht het volume dat Poolse exporteurs op de markt brengen. We zijn optimistisch over de concurrentie met andere appelproducerende landen omdat de kwaliteit van Griekse appelen zeer concurrerend is. Onze positie op de internationale markt wordt met het jaar sterker."

Oporello wil haar markten graag uitbreiden en richt haar pijlen hierbij op India. Zacharis: "De Griekse regering heeft overeenstemming met India bereikt omtrent de fytosanitaire eisen en zodoende hebben we groen licht voor de appelexport naar India gekregen. Voorheen was die verboden. Dit is dus een geweldige kans voor ons. India is een enorm land met zeer veel inwoners. We zullen wel met concurrentie te maken krijgen aangezien India ook veel zaken met de Verenigde Staten doet."

Het akkoord met India zorgde voor een goede entree tijdens Fruit Attraction 2018 in Madrid. "De vakbeurs kwam op een geweldig moment en bood ons de kans om alvast kennis te maken met potentiƫle kopers uit India. Deze ontmoetingen verliepen erg goed, dus de vooruitzichten voor onze banden met India zijn goed!"

Oporello's belangrijkste producten zijn appelen en kiwi's maar het bedrijf teelt ook granaatappelen, peren, kersen, nectarines, abrikozen, pruimen en kweeperen.

 

Voor meer informatie:
Apostolos Zacharis 
Oporello S.A.
Tel: +30 24 10 972 700
Email: oporelloe1@lamproullis.gr 
www.oporello.gr/

Publicatiedatum: