Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spaanse exporteurs moeten zich aanpassen

Duitsland voert nieuwe verpakkingsvoorschriften in per 2019

Exporteurs moeten zich aanpassen aan de nieuwe Duitse verpakkingswet (de VerpackG). Vanaf januari 2019 zal het namelijk verboden zijn om in Duitsland producten af te zetten die niet correct geregistreerd zijn. De wet werd gepubliceerd op 5 juli 2017 en de meeste bepalingen ervan zullen ingaan per 1 januari 2019 en daarmee de huidige regels vervangen.

De belangrijkste verandering is de verplichting om ingeschreven te worden in het nieuwe Centrale Register van Verpakkingen (Zentrale Stelle Verpackungsregister). Periodieke aanmeldingen zullen zowel bij dit Centrale Register als bij een duaal systeem voor de verzameling en verwerking van verpakkingen ingediend moeten worden.

Deze nieuwe procedure zal een betere controle en volledige transparantie bieden met betrekking tot alle verpakkingen die in Duitsland in omloop zijn. Deze transparantie wordt zichtbaar in de publicatie van de lijst van bedrijven die geregistreerd staan in het "Verpackungsregister".

Tot op heden hebben veel bedrijven de verplichting om hun verpakkingen aan te geven genegeerd. Dit is straks geen optie meer. Er zal namelijk sprake zijn van gecentraliseerd toezicht. Naast dat er sancties opgelegd worden zal het bovendien, in tegenstelling tot wat momenteel het geval is, verboden zijn om producten die niet aan de voorschriften voldoen af te zetten in Duitsland.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven