"Alle gewassen die worden geoogst in Salento worden gekenmerkt door hun rijke, authentieke smaak. We telen veel aromatische kruiden, maar onze kernactiviteit is rucola",  zegt Alessandro Manzo, productmanager bij het Natura Salentina dat is gevestigd in Gallipoli, in de provincie Lecce.

"De toenemende consumptie van groenten en kruiden en de economische crisis waren voor ons een stimulans om kritisch naar ons bedrijfsmodel te kijken. We hielden ons bezig met sierteelt op water en dat is nu veranderd naar de teelt van kruiden en rucola."

"We telen wilde rucola gedurende twaalf maanden per jaar. De uitdaging is om dit afwisselend in de kas en in de volle grond, van mei tot en met september, te telen.  Op deze manier kunnen we de consument het hele jaar door verse rucola garanderen."

"We hebben ook te maken met parasitaire aanvallen van onder andere de Altica, die aan het blad knaagt waardoor die gewassen niet kunnen worden afgezet. Dit leidt tot een verlies van 60%, maar we verwachten dit op te kunnen lossen met de gezonde hergroei van de planten", voegt Alessandro toe.

"De rucola wordt met de hand geoogst en hier, in Zuid-Italiƫ, op de markt gebracht. We zetten het ook af aan cateringbedrijven, die goed zijn voor een afname van ongeveer 25 kg."

Contact:
Natura Salentina
C.da Li Foggi, 73044 Gallipoli - Lecce
Tel.: (+39) 347/4301508 - 330/840974
Email: info@naturasalentina.it
Web: naturasalentina.it