Barnsby appel interessant voor Noord-Europese appeltelers

De variëteit PLBARB1, beter bekend als Barnsby, die volgens het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de appel leverde positieve en veelbelovende resultaten op tijdens de oogst van 2018. Testen in België, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland leverden goede resultaten op. Vanwege hun verkorte groeiseizoen zijn eigenaars van boomgaarden in landen in Noord-Europa traditioneel niet in staat om Cripps Pink-cultivars te telen die laat geoogst worden. De Barnsby zou een geweldige oplossing voor deze gebieden kunnen zijn, omdat het een oogst heeft van drie tot vier weken eerder dan andere Cripps-appelen. Alle tests rapporteerden vergelijkbare resultaten, waaronder donkerroze kleur, uitstekende smaak en aantrekkelijke en consistente appelen.

Het test- en evaluatieproject in Noord-Europa loopt door om te achterhalen wat de totale teeltoppervlakte is die geschikt is om dit nieuwe ras te laten rijpen.

Op 15 september 2018 werd een uitspraak gedaan dat de Barnsby-cultivar in Europa wordt beschermd door het kwekersrecht, waardoor de weg vrij was voor de teelt in de komende jaren. Deze belangrijke mijlpaal stelt de appelteeltgemeenschap in staat om een ​​lokale bron voor dit type appel in hun eigen markten te creëren.

In de VS worden nu zeer grote boomgaarden geplant en appelen geteeld in de staat Washington, Michigan en New York, en in Canada in British Columbia en Ontario. In de Verenigde Staten en Mexico wordt de Barnsby-cultivar op de markt gebracht onder het Pink Lady-handelsmerk.

Voor meer informatie:
Kevin Brandt
Proprietary Variety Management
Tel: +1 (509) 248-4315
kevin@provarmanagement.com
www.provarmanagement.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven