Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Griekenland getroffen door zware aardbeving

Griekenland is vannacht getroffen door een aardbeving met de kracht van 6.8 op de schaal van Richter. Het epicentrum van de beving lag nabij het toeristeneiland Zakynthos. De aardbeving werd honderden kilometers verder in Italië, Albanië, Libië en Athene ook gevoeld. De schade wordt momenteel geïnventariseerd. Vooralsnog zijn er geen slachtoffers of ernstige schades gemeld. Uit voorzorg zijn de scholen vandaag gesloten. De grootste schade wordt gemeld in de haven van de hoofdstad van het eiland. Ondanks de schade is de haven nog in gebruik.

Of er gevolgen zijn voor de AGF-sector is nog onduidelijk, al is die kans klein. Het eiland is vooral bekend als toeristenbestemming. De grootste teeltregio’s van Griekenland zijn op het vaste land te vinden rond Arta (westkust), Thessaloniki (noorden) en het zuidwesten en westen van Peloponnesos.

 

Publicatiedatum: