Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hete zomer heeft geen nadelig effect op Italiaanse rucola

Het slaseizoen komt nu ten einde. Rucola is nu ook in toenemende mate afkomstig uit de Zuid-Europese teelt. De in Berlijn gevestigde groothandelaar Gemex GmbH, die is gevestigd op de lokale groothandelsmarkt, richt zich in deze maanden steeds meer op de klassieke saladevariëteiten van de Italiaanse teelt. Maar ook tijdens het nationale seizoen biedt Gemex Italiaanse producten aan zijn klanten aan.

Bijna het hele jaar door komen Italiaanse saladesoorten twee keer per week aan in Berlijn. ''Voor rucola ligt traditioneel het hoogseizoen rond maart en de verkoop stijgt: tot december wordt de saladesoort rechtstreeks uit het belangrijkste productiegebied van Verona ingekocht. Daarna begint de aanvoer uit Sicilië '', legt een woordvoerder van het bedrijf uit.

Huidige situatie
Op dit moment is vraag en aanbod van de producten in orde volgens de verkoopmanager. Knelpunten komen meestal alleen in de zomer voor: ''Toch hadden we dit jaar ondanks de hoge temperaturen voldoende producten van prima kwaliteit.''

Naast rucola zijn andere saladesoorten van Italiaanse afkomst ook goed verkoopbaar op de Berlijnse groothandelsmarkt. "Onder andere bonte saladesoorten zoals Lolo Rosso en Bionda verhandelen we bijna het hele jaar door".

Klassieke groothandel
Gemex werd in 1993 opgericht en is gevestigd op het terrein van de Berlijnse Fruchthof in de Beuselstraße. Door de jaren heen is het terrein uitgebreid tot meer dan 1000 m². De laatste 10 jaar vertrouwt het groothandelsbedrijf steeds meer op producten uit Zuid-Italië en de verschillende Balkanlanden, waarover onderhandeld wordt door restaurateurs en speciaalzaken. 

Meer informatie:
Gemex Handels GmbH
GF: M. Gurgule & R. Shateri
Beusselstr. 44 n-q
10553 Berlin
Telefon: 030 / 396 70 25
Telefon: 030 / 396 58 55
Fax : 030 / 398 79 391
E-Mail: [email protected] 
Web: www.gemex-berlin.de 

Publicatiedatum: