VK: Gerichte kortingsacties hebben effect op consumentenuitgaven
Nieuw onderzoek van de Go Inspire Group wijst uit dat gerichte kortingsacties, zoals persoonlijk gerichte prijzen, een significante invloed kunnen hebben op waar consumenten boodschappen willen doen. Het onderzoek laat zien dat ongeveer een op de vier consumenten aangeven van supermarkt over te stappen als een concurrent persoonlijk gerichte kortingsacties aan zou bieden.
Bron: esmmagazine.com

Maleisië: Aeon introduceert E-Wallet 
De Japanse retailgroep Aeon heeft in Maleisië een eigen zogeheten E-wallet geïntroduceerd. De betaalapp kan worden gebruikt om voor boodschappen bij Aeon-vestigingen te betalen en punten te verdienen met spaaracties. Als consumenten hun creditcardgegevens aan de Aeon E-Wallet toevoegen, kan de app worden gebruikt om te betalen door QR-codes van producten in te scannen. De punten die door acties kunnen worden verdiend kunnen worden omgezet in geld. De E-wallet laat verder een balans en een geschiedenis van alle aanbestedingen zien. De app is beveiligd door middel van biometrische login-technologie en meerdere echtheidscontroles.
Bron: olowyat.com

Grote Russische discountketen actief in Roemenië
Svetofor, dat een van de grootste discountketens van Rusland is, gaat op 26 oktober zijn eerste winkel in Roemenië openen. De nieuwe winkel wordt opgezet in de stad Snagov en zal werken onder het merk Mere. Svetofor zoekt naar mogelijkheden voor een snelle uitbreiding van het winkelnetwerk van Mere. Voor het einde van het jaar wil de keten vijf winkels in bedrijf hebben. De volgende locatie wordt geopend in de bergachtige omgeving van de stad Brasov. Daarna volgen winkels in Piatra Neamt, Suceava en Tecuci. De Russische retailer hoopt met vier tot vijf jaar in Roemenië een winkelnetwerk te hebben van vijftig winkels.
Bron: romania-insider.com

Sligro Food Group geeft resultaten van het derde kwartaal
Sligro Food Group had in de eerste drie kwartalen van 2018 een omzet van €1,7 miljard. Jaar op jaar is dat een toename van 11,1%. In het derde kwartaal nam de omzet jaar op jaar toe met 11,4%. In 2017 werd in de eerste drie kwartalen een omzet behaald van €1,55 miljard. Met uitsluiting van de invloed van overnames nam de omzet over de eerste drie kwartalen toe met slechts 1,0%, hoewel de omzet van het derde kwartaal op zich met 3,3% was toegenomen. De warme zomermaanden van juli en augustus hebben geleid tot een relatief sterk kwartaal. Sinds het midden van dit jaar zijn ISPC en Tintelingen onderdeel van de organische ontwikkeling van Sligro, terwijl Heinkenen tot het einde van november op non-organische wijze bij zal dragen aan de groei van Sligro.
Bron: sligrofoodgroup.nl

Zuid-Korea: Lotte Group investeert miljarden in vijf jaar
Het Zuid-Koreaanse conglomeraat Lotte Group gaat in totaal 50 biljoen won (€38,5 miljard) over de komende vijf jaar investeren. In 2019 wordt ongeveer 12 biljoen won (€9,2 miljard) geïnvesteerd in het uitbreiden van faciliteiten bij chemiebedrijven van Lotte in Zuid-Korea, Indonesië en de VS.
Bron: reuters.com

Polen: Carrefour moderniseert acht vestigingen
Carrefour heeft de renovatie voltooid van acht vestigingen in Polen. De renovatie ging aan het begin van 2018 van start. De betreffende winkels bevinden zich in de steden Płock, Olkusz, Starachowice, Ostrowiec en Toruń. De winkels zijn opnieuw ingericht om de winkelervaring te verbeteren. Voor het einde van dit jaar wil Carrefour Polska beginnen met het vernieuwen van winkels in Biała Podlaska en Zamość. Bij de meeste locaties zijn de ingangen en gangpaden breder gemaakt en zijn onder andere de verlichting en de hoogtes van de schappen verbeterd. Ook zijn er speciale zones gecreëerd in de winkels in Ostrowiec, Starachowice en Płock. Deze speciale schappen hebben een uniek assortiment van onder andere speciaalbieren, gezonde levensmiddelen en wereldgerechten.
Bron: esmmagazine.com

Singapore: 7-Eleven en Guardian accepteren WeChat Pay
Consumenten in Singapore kunnen bij vestigingen van 7-Eleven, Cold Storage en Guardian binnenkort betalen door middel van WeChat Pay. De eigenaar van de retailketens, Dairy Farm Group, werkt samen met NETS om bezoekers uit China en Chinese expats in staat te stellen om vanaf 1 november met de betaaldienst te laten werken. WeChat Pay wordt op dit moment bij wijze van proef toegepast bij vestigingen van 7-Eleven en Guardian bij Changi International Airport en op een aantal belangrijke toeristische locaties in de districten van Orchard en Chinatown.
Bron: insideretail.asia

Mexico: El Puerto de Liverpool heeft meer winst in derde kwartaal
De Mexicaanse retailer El Puerto de Liverpool had in zijn derde kwartaal een toename in netto winst van 52,3%. De hogere winst kwam tot stand door de toename in winkelverkeer en de groei per gemiddelde transactie bij de belangrijkste winkelketen van de retailer. De netto winst kwam in de periode van juli tot september van dit jaar neer op 1,9 miljard pesos (€85,3 miljoen). De omzet stond in deze periode op 29,2 miljard pesos (€1,3 miljard). De vergelijkende winkelomzet steeg bij de warenhuizen van Liverpool met 6,3% in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. De kledingzaak keten van de retailgroep had een vergelijkende winkelomzet van 11,7%.
Bron: reuters.com

VS: Publix heropent Safeway-winkels
Publix Super Markets is van plan om de drie Safeway-winkels te heropenen, die eerder van de retailgroep Albertsons werden overgenomen. De winkels bevinden zich in Altamonte Springs, Largo en Oakland Park in Florida. De voormalige Safeway-vestigingen gaan per 1 november van start onder het merk van Publix. De drie winkels waren de laatste locaties van Albertsons in Florida, waar de retailgroep 43 jaar lang actief is geweest. Tien jaar geleden nam Publix het grootste deel van de Albertsons-keten in Florida over. Albertsons bleef vasthouden aan de drie locaties, die twee jaar geleden werden heropend onder het Safeway-merk en die nu alsnog door Publix zijn overgenomen. Lange tijd werd gespeculeerd dat Albertsons de Safeway-locaties aanhield als een mogelijke manier om alsnog een winkelnetwerk in Florida aan te leggen. Er is verder niet bekend hoeveel Publix voor de overname heeft betaald, hoewel de vestiging in Largo naar verluid $13 miljoen (€11,4 miljoen) heeft gekost.
Bron: winsightgrocerybusiness.com

VS: Sprouts opent 30 nieuwe winkels in 2019
Sprouts Farmers Market heeft plannen aangekondigd om in 2019 ongeveer 30 nieuwe winkels te openen. Zeven van deze nieuwe locaties worden in het eerste kwartaal van het komende jaar geopend. Onder deze zeven winkels bevindt zich onder andere een filiaal in Lynnwood, Washington, dat de tweede vestiging in de staat Washington gaat zijn. In augustus van dit jaar opende Sprouts zijn eerste winkel in deze regio in Mill Creek. Andere locaties die in het eerste kwartaal een Sprouts-winkel gaan krijgen zijn onder andere Carlsbad en Fontana in Californië, Las Vegas, Clearwater en Naples in Florida en Sugar Land in Texas.
Bron: winsightgrocerybusiness.com