Tholen – Waar komen klanten voor terug? Voor lekkere en onderscheidende producten, weet Floor Trading, de groothandel in noten, specialiteiten én noviteiten. Vooral daardoor komen klanten terug. Noviteiten zijn immers nergens anders te krijgen. Floor Trading heeft zich erin gespecialiseerd.

“We reizen en lopen er heel wat (nacht)markten voor af, zodat we echt unieke producten kunnen invoeren. Gezondheid is nu de trend maar vaak zijn dat soort producten niet lekker. Op dit moment zetten we vol in op healty snacks. Deze zijn zowel gezond als lekker en op verschillende momenten te gebruiken, zowel bij de borrel als het ontbijt,” vertelt Florus Zwartbol, een van de twee eigenaren. De snacks en ideeën halen ze uit Azië. “Zij zijn op dit moment absoluut koploper op in het ontwikkelen van healty snacks.”

Kees Smits en Florus Zwartbol zijn gespecialiseerd in innovaties

Het assortiment aan healty snacks stellen ze samen op basis van ervaring vanuit eigen delicatessenwinkels. Daardoor kunnen ze trends en consumentenwensen op de voet volgen. in de winkel kunnen ze ook producten uittesten. “Deze happy crackers laten we bijvoorbeeld proeven en we merken dat deze het heel goed doen, en klanten komen er voor terug want het is echt nergens anders te krijgen”, vertelt Florus.

Diverse soorten smaken Happy crackers

Floor Trading is gespecialiseerd in noviteiten. De innovaties die Floor Trading op de markt brengt zijn nu nog exclusief bedoeld voor speciaalzaken zodat deze zich kunnen onderscheiden. Florus: “Succesvolle introducties worden natuurlijk gekopieerd, dat hebben we gezien met superfoods bijvoorbeeld. Innovaties bieden we na twee jaar daarom ook aan grotere klanten aan, maar we zorgen ervoor dat we voor de speciaalzaken dan weer nieuwe innovaties hebben. Sterker nog we hebben deze al op de plank liggen.” “Maar eerst zorgen we ervoor dat deze goed gaan landen in de markt”, vult Keest Smits, co-founder van Floor Trading aan.

Diverse soorten Nutty Bites

Floor Trading timmert sinds 1,5 jaar aan de weg en heeft inmiddels klanten in Nederland en diverse landen in Europa. Florus brengt in de onderneming een berg ervaring vanuit winkel exploitatie met zich mee. Kees was eigenaar van een grote Nederlandse Notenfabriek (120 medewerkers) en heeft uitgebreide ervaring met het inkopen van grondstoffen, verwerken, verpakken en toevoegen van waarde aan noten en gedroogde vruchten (zoals coaten, roosteren en kruiden). Hierdoor is er 55 jaar aan gecombineerde ervaring in het jonge bedrijf aanwezig.

Groentechips

De low fat en healthy innovaties, die zij nu op de markt brengen, zijn verschillende soorten Nutty Bytes, Happy crackers, Seaweed Sandwiches en diverse soorten speciale gedroogde fruit, groenten en paddenstoelen. "Zoals de lekkerste groentenchips", besluit Florus.

Voor meer informatie
Floor! Trading
Kleverskerkseweg 12
4338 PM Middelburg
www.groothandelnoten.nl   

Kees Smits
T:+31639408169
kees@floorfoods.nl 

Florus Zwartbol
T: +31612095851
floor@floorfoods.nl