Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: tekort datterino en cherrytomaten voor verwerkende industrie

Er zijn grote problemen omtrent de beschikbaarheid van de datterino- en cherrytomaten die bestemd zijn voor de verwerkende industrie. De belangrijkste bedrijven geven aan dat het gaat om een daling van 30%, met name in de regio Apuliƫ.

Het areaal waarop de tomaten voor de verwerkende industrie worden geteeld, is verminderd als gevolg van de lage prijzen die vorig jaar werden betaald. In 2017 was er namelijk sprake van een overschot en de prijs die de verwerkende industrie betaalde, lag onder de kostprijs. De telers investeerden dit seizoen daarom minder in de datterino- en cherrytomaat.

"Tegenwoordig bevinden de verwerkingsbedrijven zich in grote problemen en ze zijn wanhopig op zoek naar tomaten. Ze wenden zich tot de vers sector en zijn bereid om meer te betalen, als ze al tomaten kunnen vinden. Ik denk dat er een betere planning nodig is, met respect voor de contracten die in het voorseizoen getekend zijn. Dat zou voor iedereen voordelen opleveren: de telers zijn verzekerd van een inkomen en de industrie van tomaten", zegt een teler.

Publicatiedatum: