Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Optimale teeltomstandigheden voor Jazz appelen

BayWa start tweede Duitse Jazz-seizoen

Na een geslaagd debuut vorig jaar heeft BayWa ook het tweede commerciële seizoen van haar premium appelras Jazz in de Duitse teeltgebieden Weisenheim am Sand in Rijnland-Palts met succes afgesloten. Ondanks de extreme hitte van deze zomer zijn de kwaliteit en de kleuring van de appelen uitmuntend.

"We zijn blij dat we dit seizoen voort kunnen bouwen op het succes van vorig jaar. Onze klanten waren al onder de indruk van de kwaliteit van de eerste commerciële volumes," vertelt Bernd Kranz, manager van de groothandelsmarkt in Weisenheim. "De omstandigheden waren deze zomer problematisch vanwege de lange droge en warme periode. Maar de uitstekende kwaliteit van het fruit bewijst dat onze telers er wederom in geslaagd zijn een topprestatie te leveren."

De afgelopen jaren werden er in het zuiden van Rijnland-Palts, een regio die over een gunstig klimaat beschikt, ongeveer 30 hectare van het ras aangeplant. De komende jaren zullen de volumes toenemen. Consumenten kunnen dan ook rekenen op een groeiende aanvoer van lokaal geteelde Jazz appelen. Het fruit van Duitse bodem is eenvoudig te herkennen dankzij de speciale vermelding op de verpakking. 

Sinds haar introductie in 2003 is de populariteit van dit premiumras, afkomstig van het zuidelijk halfrond, Frankrijk en Italië, flink toegenomen onder consumenten. 

Het Jazz-merk maakt onderdeel uit van de BayWa Group nadat deze in 2012 fors geïnvesteerd heeft in T&G Global, marktleider in Nieuw-Zeeland op het gebied van de distributie en export van vers fruit.

T&G bezit en beheert de internationale teelt- en handelsmerkrechten voor het ras Jazz, dat op een natuurlijke manier ontwikkeld werd uit de rassen Royal Gala en Braeburn. De appel die hieruit voortkwam wordt wereldwijd geroemd om zijn frisse smaak. Om er zeker van te zijn dat vraag en aanbod op elkaar aansluiten, vindt de teelt het ras Jazz op verschillende plaatsten ter wereld plaats, waaronder in Duitsland. 

 

Voor meer informatie:

Joanne Jalfon
T&G Global Limited
2 Monahan Road
Auckland 1060 - New Zealand
Tel.: +64 272 012 645
Web: www.tandg.global

Publicatiedatum: