Fleetmanagement systeem connect voor alle heftrucks beschikbaar

Transparanter, rendabeler, veiliger: de software Linde connect registreert bedrijfsuren, documenteert schokken en uitvaltijden, informeert over benodigd onderhoud en veel meer. Nu is deze Fleetmanagement-oplossing voor alle heftrucks beschikbaar - en kan ook worden geïnstalleerd op machines van andere fabrikanten.

Moderne elektronica zorgen ervoor dat heftrucks nu heel veel gegevens opslaan. Maar dat is slechts de helft van het werk: wie het potentieel optimaal wil gebruiken, moet de informatie niet alleen kunnen lezen, maar ook kunnen analyseren. Exact dat maakt Linde mogelijk met zijn modulaire Fleet-oplossing connect; deze is beschikbaar voor de hele vloot, direct af fabriek of voor latere inbouw. Bijzonder interessant voor exploitanten van gemengde vloten: ook machines van andere fabrikanten kunnen worden geïntegreerd en zo kunnen belangrijke functies van alle machines worden beheerd.

“Met de beschikbaarheid van Linde connect bieden we onze klanten volledige transparantie over hun vloot”, zegt Anke Hensel, Senior Director Business Solutions bij Linde Material Handling. “Dankzij de integratiemogelijkheid van vreemde merken is ons systeem ook uitstekend geschikt voor gemengde vloten”, aldus Hensel. connect wordt wereldwijd al gebruikt op meer dan 100.000 voertuigen.

Voordelen voor de hele vloot
In principe kunnen de functies van Linde connect worden onderverdeeld in drie gebieden: toegangscontrole (connect:ac), voertuiggegevens (connect:dt) en gebruiksanalyse (connect:an). In elk segment zijn weer meerdere op het gebruik gerichte servicebouwstenen beschikbaar. Zo kan dankzij connect bijvoorbeeld een zeer effectief gebruikscontrolesysteem worden ingesteld, waarbij de medewerker zich voor aanvang van de rit bij de truck aanmeldt per RFID-chip of PIN-invoer. De fleetmanager weet zo op elk moment wanneer welke medewerker met welke machine onderweg was - wat aan de ene kant een betere inzetplanning mogelijk maakt en aan de andere kant zorgt voor een behoedzamere hantering van de heftrucks. Bovendien kan worden vastgelegd welke chauffeur op welke tijden, met welk voertuig en met welke snelheid mag rijden.

De software connect:desk zorgt voor een perfect overzicht. Deze dient als ‘schakelcentrale’ voor de fleetmanager. Hier komen alle gegevens samen en worden deze geanalyseerd, toegewezen en bewaakt. Afhankelijk van de geselecteerde connect-functiemodules heeft de logistieke dienstverlener zo de mogelijkheid meer dan 25 interactieve berichten over zijn vloot op te roepen. Daarbij horen onder andere actuele beschikbaarheidsdiagrammen, gedetailleerde gebruiksinformatie of prognoses over de waarschijnlijke bedrijfsuren van de machines. Op deze wijze kan ongebruikt potentieel veel gemakkelijker worden herkend, kunnen leeglooptijden worden vermeden en voertuigen optimaal worden benut.

Maar Linde-connect-gebruikers profiteren niet alleen van veel meer rendabiliteit; functies zoals het Shock-report kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan een grotere veiligheid van de bedrijfsprocessen. Met behulp hiervan kan betrouwbaar worden gecontroleerd wanneer een bestuurder een schok aan het voertuig heeft veroorzaakt - door een botsing of door het rijden door een kuil.

Een verder voordeel is de flexibiliteit van de gegevensoverdracht door middel van GPRS (SIM-kaart), Bluetooth of WLAN. Alle drie de standaarden zijn mogelijk en kunnen bovendien binnen de vloot gemengd worden gebruikt. Bijvoorbeeld als er op het buitenterrein geen WLAN is. Op de daar gebruikte voertuigen kan een SIM-kaart worden gebruikt om informatie naar de database te sturen.

connect:desk wordt standaard geïnstalleerd op een pc of notebook, de gegevens blijven in het bedrijfs-IT-netwerk en de klant behoudt de veiligheid van de gegevens. Daarnaast biedt Linde zijn klanten ook een browserversie en zorgt voor de hosting van de software op een externe server. Deze oplossing biedt bedrijven met beperkte IT-resources eindelijk de voordelen van modern vlootbeheer.

Voor meer informatie
T: +3188-7377800
www.motraclinde.nl

 

 

 

 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven