Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Campagne “De Fruitigste trucjes” van start

“Ieder kind eet dagelijks vanzelfsprekend een appel of peer, thuis of op school! Immers, jong geleerd is oud gedaan.” Dat is het wensbeeld van de Nederlandse Fruittelers Organisatie en zes grote fruithandelspartijen samen goed voor verreweg het merendeel van de Hollandse appel- en perenmarkt. De NFO bracht deze partijen,  Fruitmasters, the Greenery, Vogelaar Vredehof bv, Veiling Zaltbommel, Veiling Zuid Limburg en Van Ossenbruggen fruit bv., 
samen rond een ludieke campagneactie gericht op kinderen.

Appels en peren met een ‘twist’
Natuurlijk is fruit lekker en gezond, maar een dagelijkse portie is nog steeds niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom laat deze actie in drie korte filmpjes zien hoe je appels en peren eten nog leuker kunt maken. Nienke de la Rive Box (presentatrice Klokhuis) en Pieter Hulst (de Fruitigste ambassadeur), beiden zeer bekend onder de doelgroep kinderen van 4 tot 12, geven het eten van fruit een leuke ‘twist’. Bijvoorbeeld door het maken van fruitfriet van Elstar en Conference, of een appel met een hartje als liefdevol cadeau of lekkere traktatie. Vanaf dinsdag 23 oktober tot medio november komt er elke week een nieuw filmpje online. Deze worden zowel op YouTube als op facebook gepromoot.

Een krat fruit voor de hele klas
Het is de bedoeling dat kinderen zelf aan de slag gaan met hun eigen Hollandse appel of peer, om er de mooiste en leukste snack van te maken. Daarom zijn de filmpjes gekoppeld aan een prijsvraag. Het kind met de mooiste inzending krijgt een krat vol fruit voor zijn of haar hele klas!

Deel de link https://www.facebook.com/defruitigste/  met de filmpjes van “de Fruitigste trucjes” zoveel mogelijk en help kinderen een foto van hun leukste appel of peer te sturen naar defruitigste@gmail.com 

 

Publicatiedatum: