Johannes Kuczera van de Weense groothandel Kuczera: "We zetten aardbeien, kiwibessen, trostomaten, komkommers en aubergines uit Belgische kassen af, maar wij Oostenrijkers zijn patriotten wanneer het op het kopen van groenten aankomt. Lokale producten zijn belangrijk voor ons en onze klanten."

Kuczera levert verschillende producten van hun eigen teelt maar ook importgroenten en kruiden. "We leveren verschillende soorten groenten: pompoen, sla en tomaten. Kruiden als basilicum, rozemarijn en majoraan importeren we. We leveren ook bieslook, peterselie, dille, koriander, tijm en salie in pakjes van 20 of 50 gram."


Aan de cateringsector levert het bedrijf speciale producten. "We hebben kroten en hazelnoten, maar ook eetbare bloemen in het assortiment. De bloemen worden jaarrond geleverd door onze partner die binnen een dag levert. Over het algemeen worden ze alleen door restaurants gekocht. We hebben een mooi motto: eet de regenboog. Kleur is goed voor je dieet. De vraag naar deze producten is sterk aan het groeien."


Kuczera teelt zelf in de volle grond en in de kas. "We vinden beide methoden even belangrijk." Momenteel zijn Tropea uien, Ox heart vleestomaten en Costoluto tomaten erg populair.

"Ons bedrijf wordt gekarakteriseerd door het brede assortiment en de nabijheid van de klant. Doordat we zelf telen kunnen we spontaan op trends reageren." In de toekomst willen ze aan de digitalisering binnen het bedrijf werken met b.v. een webshop.

Voor meer informatie:
Johannes Kuczera 
Kuczera GmbH
Naschmarkt 374-376 und 344
1060 Wien 
Tel.: +43 (0)1 587 60 52 
E-Mail: info@kuczera.at
Web: www.kuczera.at