Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nico Spruijt, Yex:

"Het wordt tijd dat de avocadomarkt weer aan gaat trekken"

Tholen - De avocadomarkt was de laatste weken erg kalm. "Nu gaan de laatste restjes van de Peruaanse en Zuid-Afrikaanse avocado's eruit en zal de markt weer aan gaan trekken. Historisch gezien zijn de Chileense avocado's altijd wat duurder", constateert Nico Spruijt van Yex. De prijs van de harde avocado's ligt deze week rond de 8 à 9 euro.


Nico op de foto met de de Colombiaanse leveranciers

Nico is blij dat de markt weer een stijgende lijn vertoont. "De situatie op de avocadomarkt was toch weer een soort van nieuw, nadat door de avocadogekte de markt lang heel goed is geweest. De moeizame afzet heeft wat mij betreft ook wat te lang aangehouden. Je merkt dat de markt momenteel nog wat huiverig is om grote volumes op het water te zetten."

De komende tijd zullen de Chileense avocado's bij Yex de hoofdmoot uit gaan maken, aangevuld met producties uit Colombia, Mexico en de Dominicaanse Republiek. "Met de decembermaand in het vooruitzicht zal de vraag wel weer gaan losbarsten, dan verwachten we ook weer betere prijzen."

Voor meer informatie:
Nico Spruijt
Yex
Tel: 0174 214 543
n.spruijt@yex.nl 
www.yex.nl