Tholen - Na 12 jaren als transport manager bij Van Oers United te hebben gewerkt is Bob Broos deze zomer gestart als manager forwarding bij Freight Forwarding Europe ( FFE ). Karina Zwankhuizen, gepokt en gemazeld in de logistiek en supply chain, maakte dezelfde stap.

“Het begon met een ‘praatje pot’ tussen Chris-Hans van der Hout en mij. Dat klikte meteen en zo hebben we besloten een aparte BV te starten“, vertelt Bob. “Freight Line Europe heeft zich al meer dan 10 jaar als specialist in het geconditioneerd transport op het Verenigd Koninkrijk bewezen. Met Freight Forwarding Europe trekken wij als zusteronderneming de scope breder. Ons specialisme zit voornamelijk op Spanje, Marokko en Senegal, maar door ons grote opgebouwde netwerk en onze vakkennis kunnen wij klanten breder bedienen. Zo verzorgen wij onder meer ook al transporten naar en vanuit Italië en Slovenië.“

Karina Zwankhuizen  en Bob Broos

“We werken als separaat bedrijfsonderdeel en moeten onze eigen broek ophouden, maar benutten als forwarder wel al volop de synergetische voordelen binnen de groep “ vervolgt Bob. "Daarbij zijn, naast bijvoorbeeld vaste lijnen vanuit Spanje naar het Verenigd Koninkrijk, nog mogelijkheden te over. Wij kunnen uiteraard complete vrachten verzorgen, maar ook groupage behoort tot de mogelijkheden. In ons warehouse in De Lier combineren wij al zendingen vanuit Holland en Spanje, zodat deze ter vermindering van het aantal transportbewegingen bij de ontvanger op één door hem gewenst tijdstip kunnen worden aangeleverd.”

“In de AGF-wereld is het ter efficiency rechtstreeks af-tuin in Spanje laden al behoorlijk ingeburgerd, maar met toepassing van slimme operationele processen is nog veel winst te behalen. Ons voordeel is dat wij dankzij onze werkervaring bij een grote producent in staat zijn vanuit de hele supply chain mee te kunnen denken. Als forwarder verzorgen we de best mogelijke logistieke oplossing, of dit nu via zee, lucht, weg of een combinatie daarvan is.”

“We zien onszelf dan ook vooral als ‘control tower’ en kijken vanuit onze ervaring graag mee in de keuken van de klant. Met een juiste combinatie van commerciële en operationele focus willen we bedrijven laten zien dat met effectieve logistieke processen waardevermeerdering te realiseren is. Dat is het onderscheid wat wij met Freight Forwarding Europe ten opzichte van andere forwarders kunnen maken.“

“Een vracht van A naar B vervoeren kan iedereen, maar wij gaan een stap verder. Ik zie ons vooral als makelaars in logistiek, die de juiste match kunnen maken tussen beschikbare vracht en transportmodaliteiten. “ zegt Karina.“Bob en ik weten precies wat we aan elkaar hebben en onze kwaliteiten vullen elkaar perfect aan. We zijn er klaar voor om ons bestaande netwerk verder uit te breiden en zien daarom uit naar de Fruit Attraction in Madrid."

Voor meer informatie:
Bob Broos
Freight Forwarding Europe
Jogchem van der Houtweg 16
2678 HA De Lier
Tel: 0174-254170
Mob: 06-10422987
forwarding@ffe-nl.com 
www.ffe-nl.com