Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE marktrapport week 41/2018:

Perzik- en nectarineseizoen afgesloten

Perziken en nectarines
Het huidige seizoen werd afgesloten. Het aanbod is dan ook afgenomen. Partijen met geel vruchtvlees uit Spanje domineerden de markt. De betekenis van de Italiaanse concurrentie was nihil. De afzet hiervan werd deels al vanaf het midden van de week stopgezet. Het aanbod bestond voornamelijk uit groot fruit en slechts hier en daar doken nog offertes met wit vruchtvlees uit Spanje op. De vraag was enorm afgenomen en concentreerde zich in sterkere mate op andere fruitsoorten. Aangezien de kleinere producttoevoer in enige mate overeenkwam met de afgenomen vraag, hoefden de prijzen niet aangepast te worden. Slecht hier en daar kon men als gevolg van de verminderde toevoer de prijzen een heel klein beetje verhogen.

Appelen
Duitsland domineerde de markt met Elstar, Tenroy, Jonagold en Boskoop. De belangstelling bleef achter bij het zeer ruime assortiment. De prijzen waren niet altijd tevredenstellend.

Peren
Italiaanse Williams Christ, Abate Fetel en Santa Maria peren beheersten het productpalet, gevolgd door Duitse Alexander Lucas peren. De kwaliteit overtuigde over het algemeen meestal wel. De vraag was niet bijzonder groot.

Druiven
Aan de vraag kon moeiteloos worden voldaan, hoewel de beschikbaarheid zich iets beperkte. De prijzen veranderden niet wezenlijk. Zo nu en dan stegen ze, maar slechts heel beperkt. 

Pruimen
Het seizoen ging richting het einde: het aanbod, de vraag en de kwaliteit van de pruimen namen af. De prijzen bleven meestal op het bestaande niveau in zoverre de kwaliteit van de partijen overtuigde.

Citroenen
Het aanbod aan Spaanse Primofiori citroenen groeide snel. Hierdoor nam de betekenis van Zuid-Afrikaanse en Argentijnse Eureka citroenen erg af. Over het algemeen tendeerden de prijzen naar beneden.

Bananen
De markt werd voldoende verzorgd vanuit de rederijen. De vraag bleef, gedragen door het wisselvallige weer, doorlopend goed. De prijzen bleven daardoor meestal op een constant niveau.

Bloemkool
Duitsland domineerde de markt voor België. Frankrijk completeerde het aanbod. Vaak waren er slechte verpakkingen met 6 stuks voorradig. De beschikbaarheid had zich wel merkbaar verbeterd.

Sla
Bij ijsbergsla domineerde Duitsland de handel. Nederland vulde het aanbod aan. Het aanbod werd verder uitgebreid met de eerste Spaanse ladingen. Men rekent erop dat binnenkort het aantal leveringen duidelijk toeneemt.

Komkommer
Het productpalet bestond voor vrijwel gelijke delen uit binnenlandse, Spaanse, Nederlandse en Belgische komkommers. Uit België was daarbij de complete sorteringsbreedte beschikbaar.

Tomaten
Nederland en België domineerden de handel. Spanje en Italië volgden qua grootte van het aanbod. Het aanbod nam over het algemeen toe en overtrof af en toe de vraag. Zo brokkelden de prijzen op sommige plaatsen af.

Paprika's
Spanje en Nederland domineerden de handel in vrijwel gelijke mate. Het productpalet groeide aangezien het aantal leveringen toenam. De belangstelling bleef daarentegen op hetzelfde niveau als vorige week. Dalende prijzen konden niet voorkomen worden.

Publicatiedatum: