Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fusiedatum 1 januari 2019 wordt niet gehaald

Fusie laboratoria NVWA en RIKILT verschuift naar eerste helft 2019

Tholen - Op 7 juni 2018 maakte minister Schouten bekend dat het laboratorium voor voeder- en voedselveiligheid (LabVV) van de NWVA met RIKILT, onderdeel van Wageningen University and Research, zou gaan fuseren. De fusie zou op 1 januari 2019 moeten plaatsvinden. Deze datum wordt niet gehaald, laat Schouten weten in een Kamerbrief.

"Het borgen van een goede en zorgvuldige overgang van werkzaamheden en mensen en de gesprekken daarover met de bonden en ondernemingsraden, vraagt meer tijd dan gepland", laat Schouten weten. "Daarom schuift de geplande fusiedatum naar
achteren. In de overeenkomst over de voorgenomen samenvoeging zal ik nadere afspraken maken over een nieuwe fusiedatum in de eerste helft van 2019. Dit uitstel heeft geen gevolgen voor de bestaande financiële kaders."

"Door velen is hard gewerkt om deze ambitieuze planning op inhoud en op personeelsgebied te realiseren. De inhoudelijke voorbereidingen voor de fusie zijn nagenoeg afgerond.
Voor het einde van het jaar zullen de NVWA en WUR een overeenkomst tekenen over de samenvoeging." 

De laboratoriumondersteuning van de voeder- en voedselveiligheid wordt nu uitgevoerd door zowel het LabVV van de NVWA als door het RIKILT van Wageningen Universiteit en Research. De laboratoria hebben deels complementaire taken en expertises en werken vooral voor de overheid. RIKILT verricht al hoofdzakelijk werk voor de NVWA en het ministerie van LNV. Beide zijn gevestigd in één gebouw in Wageningen en werken al nauw samen.

In de Kamerbrief ook aandacht voor de uitkomsten van de derde voortgangsrapportage van het herijkte Plan van Aanpak voor de NWVA met het oog op 2020. Lees daar hier meer over.