The Greenery heeft een onderzoek ingesteld om de smaak van winteraardbeien te beïnvloeden. Een van de belangrijkste parameters voor dit onderzoek is licht. The Greenery heeft Luminaid gevraagd om deel te nemen aan dit onderzoek en de belichting te verzorgen. De test wordt uitgevoerd bij Botany in het Limburgse Meterik, waar The Greenery een kas tot haar beschikking heeft.

Van links naar rechts: Erik Rasing (Stagiair HAS Venlo), Frank Dings (Technical Director Luminaid) en Klaas de Jager (Agronomist Soft Fruits, The Greenery).

Onderzoeker Klaas de Jager legt uit waarom hij voor Luminaid gekozen heeft. "De verlichtingsoplossing heeft zich zowel op technisch maar ook zeker op commercieel vlak bewezen in een productieomgeving. Doelstelling is om een teeltrecept te hebben waarbij investering en operationele kosten zo laag mogelijk zijn om de concurrentiepositie van de Nederlandse aardbei te vergroten."

Aardbeientelers, welke aangesloten zijn bij The Greenery en CLTV-Hoogstraten, hebben al voor deze oplossing van Luminaid gekozen voor belichte winterteelt.

Voor meer informatie: 
Luminaid 
Belder 45 
4704 RK Roosendaal 
www.luminaid.eu
info@luminaid.eu