China: Stabiel seizoen voor pomelo's

Het pomeloseizoen van het district Pinghe in de regio Fujian ging aan het begin van augustus van start. Naar verwachting zal het seizoen doorlopen tot en met februari 2019. Over het algemeen is in dit seizoen de situatie op de markt stabiel. Dit komt met name omdat het fruit steeds populairder wordt onder Chinese consumenten. "De omzet in de Chinese markt loopt extreem goed," aldus Wen Yidong van Pinghe County Li Peng Fruit Industry."De oogst van Chengdu-pomelo's begint in december. In vergelijking is de Pinghe-pomelo echter beter van kwaliteit, smaak en uiterlijk. Het seizoen voor grapefruit in Chengdu begint later en kent meer en grotere prijsschommelingen." 

"In vergelijking met vorig jaar is onze totale opbrengst aan grapefruit met ongeveer 10% toegenomen. Deze toename in volume komt voor een deel door de toename in areaal van 15%. Ook zijn de weersomstandigheden dit jaar relatief stabiel geweest. Er was in de bloeiperiode geen sprake van al te veel extreem weer."

“Onze Pinghe Honey-pomelo's worden afgezet in groothandelsmarkten en supermarkten in China. Ook exporteren we naar Europa, Rusland en andere delen van de wereld. Dit jaar hebben we veel omzet in de Chinese markt gegenereerd. De huidige prijs ligt lager dan die aan het begin van dit seizoen. Dit komt voornamelijk omdat de Chinese seizoenspiek geleidelijk aan verstrijkt, terwijl het aanbod aan pomelo's vooralsnog niet is afgenomen."

Contact: Wen Yidong (General Manager)
Pinghe County Li Peng Fruit Industry Co., Ltd.
Www.flourishfruits.com 
Email: wmd@flourishfruits.com 
Telefoon: +86 592 5314 087 / +86 189 6511 5427


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven