Concurrentie tussen Italië, Spanje en Nederland

"In Italië veelal Lamuyo paprika's"

De consument is het hele jaar door op zoek naar paprika's. Ze zijn afkomstig uit Italië, maar ook uit Nederland en Spanje, waar voornamelijke blokpaprika's vandaan komen. In Italië daarentegen teelt men veelal de Lamuyo paprika's.

Archieffoto

Een groothandelaar uit Midden-Italië: "De paprika zal prijsschommelingen kennen. In Italië worden ze in de zomer afgezet tegen een prijs van €1,- à €1,50 en in de winter zal de kiloprijs stijgen tot €1,50 à €2,00.

De paprika weegt niet veel, maar neemt wel veel ruimte in beslag en daarom zijn de transportkosten hoger dan die van andere groenten. Volgens de groothandelaar is Spanje de leider in de paprikasector en zijn de groenten van homogene kwaliteit. De keten is erg georganiseerd en dit zorgt ervoor dat alles onder controle is.


Archieffoto van de groothandelsmarkt
Een andere groothandelaar geeft liever de voorkeur aan het Italiaanse product. "Tegenwoordig werk ik in Verona en ik ben tevreden met mijn leveranciers. De Nederlandse paprika's vind ik smakeloos. De Spaanse zijn beter dan die uit Nederland, maar toch gaat er niets boven Made in Italy. De Venetiaanse paprika's zet ik af tegen €1,30 - €1,50 per kilo."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven