Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verbrugge Terminals wil groeien in aardappelen en uien

Tholen – Jarenlang is Verbrugge één van de grootste spelers geweest in de opslag van metalen. Door verandering van de LME (London Metal Exhange) regelgeving en de groeiende economie is het minder interessant voor klanten om metalen voor langere periode op te slaan. Nu is het bedrijf klaar om nieuwe markten te ontdekken. “Sinds een jaar zijn we begonnen met de op- en overslag van graan en zaden. Inmiddels zijn we één van de grootste terminals in de op- en overslag van graan in Noord-Europa”, vertelt Jeroen Prins van Verbrugge Terminals. “Omdat we in graan het laatste jaar zo groot zijn geworden, zien we toekomst in andere producten zoals aardappelen en uien of groenten en fruit voor de verwerkende industrie. Onze logistieke lijnen staan al uit en de locatie is ook perfect. Daarnaast hebben we in Vlissingen en Terneuzen de ruimte die de havens van Rotterdam en Antwerpen niet meer hebben.”


Floris Provoost en Jeroen Prins

Transport
Verbrugge is voor bedrijven een one-stop-shop formule geworden. Verbrugge heeft naast een eigen douane afdeling ook een eigen transportbedrijf en handelt alle administratie af. “We hebben 550 trucks en ongeveer 1000 trailers wat onze flexibiliteit verhoogt”, aldus Floris Provoost van Verbrugge Terminals. Ook biedt de logistiek dienstverlener binnenvaartdiensten aan, short-sea chartering en container forwarding. Per commodity heeft Verbrugge een eigen custom service. “Zo heeft elke klant een eigen aanspreekpunt om de communicatie zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarnaast werken we voornamelijk met eigen materieel en personeel. Hierdoor zijn we flexibel en kan er efficiënt worden gewerkt wat kosten bespaart.”

Familiebedrijf
Verbrugge Terminals is in 1958 opgericht door de familie Verbrugge en is groot geworden door de op- en overslag van metaal, papier en houtpulp. Inmiddels heeft het bedrijf ruim 1200 werknemers in dienst en beschikt Verbrugge over ruim 1 miljoen vierkante meter overdekte opslagcapaciteit verdeeld over de verschillende terminals. Naast de locatie in Vlissingen heeft Verbrugge ook een vestiging in Terneuzen en Zeebrugge. “In Terneuzen hebben we reeferaansluitpunten en vanuit daar gaat er wekelijks een boot naar Scandinavië. Naast de directe lijn met Scandinavië heeft de locatie in Vlissingen ook een directe spoorverbinding met Italië”, aldus Prins.

“We zien dat de logistieke sector aan het veranderen is en als bedrijf moet je hierin meegaan. Dus gaan we ook verder kijken dan de markten waar we al actief zijn. En we zijn nu in afwachting van een partij om een langdurige samenwerking mee aan te gaan”, besluit Jeroen.

Voor meer informatie:
Jeroen Prins / Floris Provoost
Commercieel Managers
Verbrugge Terminals
Finlandweg 8
Havennummer 1395
4530 AA Terneuzen
+31(0)115 646 241/ +31(0)115 646 454 
+31(0)622 574 918 / +31(0)622 574 918
[email protected] 
[email protected] 
www.verbrugge.nl