Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Start Braziliaans limesseizoen hangt af van regenval in oktober

"We verwachten in de tweede week van november een begin te kunnen maken met onze oogst maar dit hangt af van de hoeveelheid neerslag die er valt. Tijdens de piekproductie worden er populaire maten, namelijk 54 en 48, verwacht. Europa is onze belangrijkste exportmarkt maar we proberen ook de Arabische markt te bedienen omdat deze goede handelsmogelijkheden en logistieke voorzieningen biedt. De Braziliaanse regering heeft er alles aan gedaan om nieuwe markten te openen en onze logistieke problemen op te lossen,' vertelt Aline Andrade Rosai van het Braziliaanse Andrade Sun Farms.

Vorig jaar verliep het limesseizoen in Brazilië moeizaam. Alina legt uit dat het regenseizoen vorig jaar pas laat begon, met als gevolg dat het volume limes in november en december kleiner was. "Iedereen probeerde te profiteren van de krappere Braziliaanse aanvoer. Er werden grote volumes fruit uit andere regio's en per luchtvracht aangevoerd. We denken dat het dit jaar wat anders zal lopen. Alles wijst erop dat we op de gebruikelijke tijd aan ons seizoen kunnen beginnen. Dit hangt echter wel af van de regenval en temperaturen in oktober."

El Niño 

"Als we dit jaar weer met El Niño te maken krijgen, zal er meer regen vallen in ons teeltgebied in het zuidoosten." Aline legt uit dat dit zowel positief als negatief voor het bedrijf uit kan pakken. "Positief is dat het fruit sneller groeit waardoor we grotere maten ter beschikking zullen hebben. Het kan echter ook zo zijn dan de tweede bloeiperiode verstoord wordt, wat ongunstig is voor de fruitzetting en rijping en bovendien schimmels in de hand werkt. Momenteel wijzen de weersvoorspellingen op wisselende neerslaghoeveelheden."

Andrade Sun Farms

Het familiebedrijf teelt op maatschappelijk verantwoorde wijze Tahiti-limes en avocado's met het biokeurmerk en richt zich vooral op de export. "Het bedrijf, dat in de zeventiger jaren van de vorige eeuw door José Carlos Andrade werd opgericht, wordt inmiddels alweer door de derde generatie gerund.

De export van limes vertegenwoordigt 95% van de totale export van het bedrijf. Recent is het bedrijf zich meer gaan richten op Hass en groenschillige (tropische) avocado's. "We werken met het limesras Citrus Latifolio waarvan de onderstammen resistent zijn tegen CTV (Citrus Tristeza Virus). Naast de hoge productiviteit heeft dit ras een sapgehalte van 50% en is het rijk aan vitamine C. Dit ras is op 700 hectare aangeplant, verdeeld over meerdere bedrijven van Andrade Sun Farms."

Het bedrijf zal aanwezig zijn op de vakbeurs Fruit Attraction (Hall 10, stand 10 D06). "Fruit Attraction is een uitgelezen kans voor ons omdat het tijdstip ervan samenvalt met de start van ons limesseizoen."

Voor meer informatie:
Aline Andrade Rosai
Andrade Sun Farms
Mogi Mirim/SP-Brazil
E: Aline@asf.com.br
www.asf.com.br 

Publicatiedatum: