wereldrecord voor Courchesne Larose

Canadese AGF-importeur viert honderdste verjaardag met 10.160 kg fruitsalade

Courchesne Larose, een van de grootste AGF groothandelsbedrijven van Canada, heeft vrijdag een onconventioneel wereldrecord gevestigd toen meer dan 600 deelnemers de grootste fruitsalade ooit maakten. Met een gewicht van in totaal 10.160 kilo was het recordbrekende gerecht dat naar verwachting in de komende maanden zal worden goedgekeurd door Guinness World Records, de slagroom op de taart van de honderdste verjaardag van het bedrijf, dat sinds 1918 in Montréal is gevestigd.

Het evenement, dat "La Grande Coupe" is genoemd, werd gehouden op de Esplanade Sun Life Financial bij het Olympisch Stadion als onderdeel van First Fridays, heeft een groot aantal Courchesne Larose-partners en -medewerkers bij elkaar gebracht. Drie uur lang schilden en sneden deelnemers fruit, waarbij ze netjes het recept volgden dat speciaal voor deze gelegenheid was ontwikkeld door Patrice Demers, patissier uit Québec.

Veel werknemers van Courchesne Larose hebben bijgedragen aan de succesvolle wereldrecordpoging, evenals werknemers van enkele hun partners zoals Groupe ABP, Les Aliments Bercy, Citadelle, Fyffes, IPL, Jus Loop, Sanimax en Les Sœurs en Vrac. Ook was er een belangrijke rol weggelegd voor de National Bank of Canada, het Jean-Eudes College, Balances Universelles, Doyon Després en Trévi, die hielpen bij het bouwen van een van foodgrade plastic gemaakte pot voor deze uiterst ongewone fruitsalade.

"We spreken onze hartelijke dank uit aan al onze medewerkers, leveranciers en partners zonder wie dit unieke evenement niet mogelijk was geweest", zei Alain Routhier, president van Courchesne Larose. "Honderd jaar is voor een familiebedrijf uitzonderlijk en we wilden iets groots doen om dit te vieren. We hadden ons geen betere ondersteuning kunnen wensen. Bij Courchesne Larose is teamwork sinds 1918 de sleutel tot succes geweest en dankzij teamwork konden we vandaag dit ambitieuze doel bereiken!"

Het hele proces verliep onder het toeziend oog van een team van onafhankelijke externe auditors. De definitieve gegevens zullen worden doorgegeven aan de organisatie die verantwoordelijk is voor de goedkeuring van Guinness World Records, die aan het einde van het jaar wordt verwacht.

Voor het goede doel
Toen de gigantische fruitsalade klaar was, werd deze verdeeld onder buurtorganisaties die het onder de meest behoeftige inwoners van Montréal verspreidden via het Moisson Montréal-netwerk en het programma van de Tablée des Chefs.

"Het was belangrijk voor ons dat dit evenement een communautaire dimensie heeft, omdat teruggave aan de maatschappij vanaf het allereerste begin deel heeft uitgemaakt van het DNA van ons bedrijf, bijvoorbeeld door onze inspanningen ten behoeve van de Louis-Charles Routhier Foundation", zei Michel Routhier van Courchesne Larose.

Voor meer informatie:
Viviane Ross
Tel: +1 514 827-4250
E-mail: vross@national.ca
www.courchesnelarose.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven