Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Carrefour neemt Planeta Huerto over

Lidl begint met thuisbezorging per fiets in Gent
De Belgische tak van Lidl is begonnen met het initiatief Lidl Simpl. Dit is een pop-up-webwinkel, waarmee consumenten online versproducten kunnen bestellen en deze per fiets thuis kunnen laten bezorgen. De lokale politicus Filip Watteeuw is positief over het initiatief. "We zijn blij dat supermarktketens nu ons idee volgen met betrekking tot een fietsvriendelijke stad." De fietsbezorgdienst is op dit moment alleen beschikbaar voor consumenten die zich in een straal van ongeveer 3,75 km bevinden van de Sint Niklaaskerk in Gent.
Bron: esmmagazine.com

Aldi breidt Brits winkelnetwerk uit
Aldi is van plan om tussen 2019 en 2020 130 nieuwe winkels te openen in het Verenigd Koninkrijk. Ook worden er drie nieuwe regionale distributiecentra geopend. Giles Hurley, de CEO van de Britse en Ierse tak van Aldi: "Onze toekomstige plannen voor investering benadrukken onze voortdurende focus op verantwoorde groei binnen het Verenigd Koninkrijk." Aldi breidt in rap tempo uit in de Britse markt. Vorig jaar gaf de toenmalige CEO, Matthew Barnes, dat hij van mening was dit niet alleen elke Britse stad een Aldi-vestiging zou kunnen hebben, maar dat er voor elke 25.000 tot 30.000 inwoners een Aldi zou moeten worden opgezet.
Bron: globalcoldchainnews.com

Denemarken: Coop tekent overeenkomst met apotheek
Coop Denmark heeft een overeenkomst getekend met Apotekeren A.m.b.a. De twee bedrijven gaan samenwerken om een aantal apotheken te openen binnen het Kvickly-netwerk van Coop. De overeenkomst wordt omschreven als de eerste in zijn soort tussen een supermarktketen en een keten van apotheken. Onder de overeenkomst zal Apotekeren speciale afdelingen openen binnen Kvickly-vestigingen. De afdelingen krijgen een oppervlak van tussen de 80 en 100 vierkante meter en bieden een scala aan diensten met betrekking tot de gezondheidszorg. De eerste afdelingen worden in de komende zes maanden geopend. Daarna gaan in het volgende jaar nog eens een aantal apotheken bij Kvickly-vestigingen van start.
Bron: esmmagazine.com

E.Leclerc werkt samen met Amazon in Spanje
E.Leclerc en Amazon gaan samenwerken binnen het Spaanse hypermarktnetwerk van E.Leclerc. Er worden bij vestigingen van E.Leclerc kluisjes van Amazon geïnstalleerd. Een aantal van de kluisjes zijn nu al in een groot aantal winkels geplaatst, terwijl de rest van de installaties binnenkort worden voltooid. In 2017 begon Amazon een soortgelijke samenwerking met DIA. Dankzij de kluisjes worden de fysieke winkels van DIA en E.Leclerc aantrekkelijker voor consumenten die vooral online willen winkelen. Volgens Amazon zijn er momenteel meer dan 120 kluisjes geïnstalleerd in Spaanse steden. Sommige van deze kluisjes zijn 24 uur per dag toegankelijk, terwijl anderen alleen gebruikt kunnen worden tijdens de openingsuren van de gebouwen waarin ze zijn geplaatst.
Bron: retailanalysis.igd.com

45 nieuwe Spar-winkels voor Spar in Ierland
Het Ierse BWG is naar verluid van plan om in de komende twee jaar 45 nieuwe Spar- en Eurospar-winkels te openen. BWG is actief als groothandelaar en als franchisenemer van Spar. Het bedrijf is van plan om €25 miljoen te investeren in het opnieuw inrichten van een aantal winkels. De investering is onderdeel van een nieuwe strategie met betrekking tot zowel het Spar-netwerk als het format voor de iets grotere Eurospar-winkels. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van nieuwe technologieën gericht op consumenten, zoals elektronische labels bij de schappen, digitale bewegwijzering in de winkels en toegang tot wi-fi.
Bron: checkout.ie

Frankrijk: Carrefour neemt Planeta Huerto over
Carrefour heeft de online retailer Planeta Huerto overgenomen. Planeta Huerto is via zijn dochteronderneming Greenweez gespecialiseerd in de retail van biologische producten. Planeta Huerto behoudt zijn eigen merk, management en werknemers. Het bedrijf werd in 2011 opgericht door Pablo en Alfonso Sanchez en heeft nu een team van 50 mensen. Planeta Huerto heeft een klantenbasis van zo'n 250.000 consumenten en heeft een aanbod van 35.000 producten. Dit aanbod bestaat naast biologische levensmiddelen uit cosmetica, tuinproducten, milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en doe-het-zelfproducten. het bedrijf had in 2017 een omzet van €8  miljoen. Voor 2018 werd een omzet geraamd van €10 miljoen. Eerder nam Carrefour in juli van dit jaar So.bio over. Beide overnames illustreren hoe Carrefour zich steeds meer focust op de biologische sector.
Bron: retailanalysis.igd.com

Omzetgroei Britse retail op laagste punt in vijf maanden
De omzetgroei van de Britse retailsector staat op zijn laagste punt van de afgelopen vijf maanden. Dit blijkt uit statistieken van het British Retail Consortium (BRC). In de periode van vijf weken van 26 augustus tot 29 september steeg de totale omzet met 0,7%. In september 2017 nam de omzet nog toe met 2,3%. Sinds de paasdagen is er niet meer sprake geweest van zo'n trage omzetgroei. De like-for-like-omzet daalde ten opzichte van september 2017 met 0,2%. In dezelfde periode van 2017 steeg deze nog met 1,9%. In de periode van drie maanden tot september is het non-food-segment van de retailsector qua omzet met 0,6% afgenomen. Dit komt min of meer overeen met de afname over de afgelopen 12 maanden, die gemiddeld op 0,5% stond. De omzet van voedingsmiddelen nam in totaal met 3,4% toe. De gemiddelde omzetgroei van deze categorie stond over de afgelopen 12 maanden op 3,7%.
Bron: insidermedia.com

Nieuw-Zeeland: Nieuwe Pan'n Save krijgt noodfaciliteit
De Nieuw-Zeelandse retailgroep Foodstuffs wil nieuwe Pak'n Save-winkels opzetten met eigen noodfaciliteiten. Het bedrijf heeft toestemming gevraagd om de eerste supermarkt volgens dit concept op te zetten op een eigen stuk terrein in het noorden van Christchurch. De winkel zou dan komen te staan naast het eigen hoofdkantoor en een voormalig distributiecentrum. De nieuwe supermarkt wordt zo ingericht, dat deze ook dienst kan doen in noodsituaties. Bij calamiteiten zou de winkel dan levensmiddelen, drinkwater en brandstof kunnen leveren. 
Bron: stuff.co.nz

Amazon Go komt mogelijk naar VK
Naar verluid gaat Amazon zijn Amazon Go-concept uit breiden naar het Verenigd Koninkrijk. De ecommercegigant zoekt nu al naar geschikte locaties voor zijn retailconcept. Het bedrijf weigert echter vooralsnog te reageren op de geruchten omtrent Amazon Go. Volgens een bericht in het nieuwsblad The Sunday Times wil Amazon enkele tientallen kleine winkels in het Verenigd Koninkrijk overnemen. De winkels hebben een oppervlak van rond de 400 vierkante meter. Ook heeft Amazon het handelsmerk voor Amazon Go in 2016 in het Verenigd Koninkrijk vastgelegd.
Bron: tamebay.com

VS: Sears vraagt binnenkort faillissement aan
Volgens anonieme bronnen gaat Sears Holdings misschien deze week al zijn faillissement aanvragen. De Wall Street Journal meldde dat Sears het bedrijf M-III Partners heeft ingehuurd om met de faillissementsaanvraag te helpen. M-III werkt al meer dan twee jaar samen met Sears. De informatie omtrent het vermeende faillissement ligt echter gevoelig, wat de reden is dat de bronnen van de Wall Street Journal anoniem willen blijven. Eerder meldde CNBC al dat Sears in de afgelopen jaren een groot aantal adviseurs had ingeschakeld om oplossingen te vinden voor de schuldenlast van het bedrijf.
Bron: cnbc.com

Canadese overheid investeert in bijna energieneutrale supermarkt 
Jane Philpott, die als parlementslid actief is in het Canadese district Markham–Stouffville, heeft namens  Amarjeet Sohi, de Canadese minister voor Natuurlijke Hulpbronnen plannen aangekondigd voor de eerste bijna-energieneutrale supermarkt van Canada. De nieuwe supermarkt wordt onder de naam Longo Brothers Fruit Markets opgebouwd aan de hand van een investering van CA$1,44 miljoen (€955.000) en gaat werkgelegenheid creëren voor zo'n 165 inwoners in de omgeving van Stouffville. Het initiatief wordt gefinancierd door het Energy Innovation-programma van Natural Resources Canada. De winkel krijgt een oppervlak van 3.700 vierkante meter en zal 35% minder energie verbruiken dan conventionele supermarkten. Ook produceert de winkel 65% van zijn eigen energie door middel van technologieën voor duurzaamheid. Deze technologieën zijn afkomstig van een samenwerking met Neelands Group Limited en s2e Technologies Inc. De Longo Brothers-vestiging heeft als doel om de eigen broeikasgasuitstoot met tussen 1.500 en 2.000 ton per jaar te verminderen.
Bron: newswire.ca

VS: Food Lion investeert in 63 winkels in Virginia
Food Lion, dat onder de Amerikaanse tak van Ahold Delhaize valt, heeft officieel de renovatie van 63 winkels in Virginia voltooid. De winkels in de omgeving van Roanoke zijn op 10 oktober heropend en geven nu een nieuwe, makkelijkere winkelervaring in vergelijking met voorheen. De renovaties vonden plaats aan de hand van een investering van $91,7 miljoen (€79,4 miljoen). Dit geld werd ook gebruikt voor de werving van 2.000 nieuwe medewerkers. "Roanoke is erg speciaal voor Food Lion," aldus directeur Meg Ham. "We zijn al 40 jaar lid van deze gemeenschap. Onze eerste winkel ooit werd geopend in Martinsville in Virginia. Sindsdien is een hoop veranderd. We hebben een nieuwe winkelervaring gecreëerd door een aantal forse investeringen te doen in onze winkels, medewerkers, klanten en de gemeenschappen waarin we actief zijn. Door middel van een meer uitgebreid assortiment, opnieuw georganiseerde winkels, verbeterde bewegwijzering en efficiëntere kassa's hebben we veranderingen door willen voeren die de winkelervaring voor onze consumenten makkelijker moeten maken."
Bron: delimarketnews.com

VS: 7-Eleven opent winkel bij racecircuit
7-Eleven heeft voor het eerst een tijdelijke locatie geopend bij een professioneel racecircuit. De tijdelijke vestiging wordt opgezet bij de Texas Motor Speedway om nog net op tijd van start te gaan tijdens de AAA Texas 500 NASCAR Playoff, dat van 27 oktober tot 5 november plaatsvindt. Dit evenement bestaat uit drie belangrijke racewedstrijden, namelijk de Monster Energy NASCAR Cup Series, de Xfinity Series en de Camping World Truck Series. De pop-up-winkel is 24 uur per dag open. De winkel gaat op de zaterdag voor de race-evenementen van start en wordt op de maandag daarna waar opgedoekt.
Bron: prnewswire.com

Publicatiedatum: