Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voorbereiden op douaneformaliteiten duurt maanden

Brexit: vraag vast een EORI nummer aan

"Met 172 dagen tot Brexit is er één ding vrijwel zeker: op 29 maart 2019 verlaat het Verenigd Koninkrijk de EU. Hierdoor loopt u het risico op 30 maart geen zaken meer te kunnen doen met het Verenigd Koninkrijk. Als u niet de juiste voorbereidingen treffen én er geen overgangsperiode komt. Vraag dus een EORI-nummer aan en doe de Brexit Impact Scan", meldt het Brexit-loket.


Douanecontrole bij Schiphol
"Brexit kan ernstige financiële gevolgen hebben, vooral voor midden- en kleinbedrijven. Ondernemers die niet de juiste papieren hebben, kunnen letterlijk voor een dichte slagboom komen te staan.

Bereid u voor op de formaliteiten
Ruim 35.000 ondernemers, vooral mkb’ers, komen door Brexit voor het eerst in aanraking met de Douane door het exporteren uit of importeren naar de EU. Bent u zo’n ondernemer? Tref dan de nodige voorbereidingen."

Nanette van Schelven, algemeen directeur van de Nederlandse Douane, roept u met klem op zich zo snel mogelijk te melden bij de Douane: “Op het moment dat het Verenigd Koninkrijk niet langer deel uitmaakt van de Europese interne markt en de douane-unie, eindigt het vrije verkeer van goederen. Dit zorgt voor extra administratieve verplichtingen. Waar je als ondernemer nu met een contract en btw-aangifte zaken kan doen met het Verenigd Koninkrijk, moet je na Brexit rekening houden met minimaal 7 extra formaliteiten. Heb je niet alle documenten op orde, dan sta je stil bij de grens. Dat kan al op 30 maart 2019 het geval zijn. Om dit te voorkomen, is het belangrijk nu te starten met de voorbereidingen voor de Douane.”

EORI-nummer aanvragen
"Voor veel mkb’ers is zakendoen met een ‘derde land’ nieuw. Ongeacht de aard en omvang van de handel, heeft iedere ondernemer hiervoor een EORI-nummer nodig. Dit nummer is gratis aan te vragen via Douane.nl/brexit.

De doorlooptijd bedraagt ongeveer een week. Voor vragen over dit nummer en overige douanezaken is de Nationale Helpdesk Douane bereikbaar op 088 156 6655.

Brexit Impact Scan geeft u advies op maat
Import, export, verse producten, textiel, iedere dag of twee keer per maand. De manier waarop Nederlandse ondernemers zakendoen met het Verenigd Koninkrijk verschilt enorm. Dit geldt ook voor de benodigde voorbereidingen op de Brexit. De Brexit Impact Scan brengt uw persoonlijke situatie in kaart en geeft aan welke Douane-voorbereidingen en certificaten u nodig heeft."

Voor meer informatie
www.brexitloket.nl

 

Publicatiedatum: