De aanvoer van fingerlimes is groot nu de oogst van dit bijzondere citrussoort haar piek bereikt. "We verladen het fruit nu al ruim twee maanden maar we hebben nog niet veel verzonden omdat we nu pas in staat zijn onze bestellingen te verwerken," legt Jim Shanley van het Californische bedrijf Morro Bay uit. Het fingerlimesseizoen begint in juni. "We hebben extra bomen aangeplant en een aantal is dit jaar voor het eerst productief geworden. We kunnen dus gemakkelijker aan de groeiende vraag beantwoorden. Ik denk dat de markt volledig bevoorraad is."

De vraag naar het fruit is sterk toegenomen. "Onze directe verkoop is in één jaar tijd met 40% gegroeid," vervolgt Shanley. "De retailafzet blijft hier nog bij achter maar ook daar zal verandering in komen. Ik denk dat er genoeg aandacht voor het product is nu de belangstelling ervoor groeit."

Promotionele activiteiten 

Via diverse kanalen blijft Shanley zich inspannen om de bekendheid van het product te vergroten. Vorig jaar werden fingerlimes verwerkt in Blue Apron-maaltijden en dit jaar maakt het product onderdeel uit van de maaltijdpakketten van nog een ander Canadees bedrijf. Ook zijn er meer proeverijen geweest. "We hebben onlangs een keuringsprogramma met Lunds & Byerlys in de regio Minneapolis georganiseerd. We zoeken gericht naar retailpartners die over de juiste infrastructuur voor dit soort programma's beschikken," legt Shanley uit.

Shanley merkt bovendien op dat ook in Europa en Canada de belangstelling voor fingerlimes toeneemt. "Ik denk dat de Canadese markt 'fruit-bewuster' is," vervolgt hij. "Grappig genoeg kom ik tijdens mijn reizen naar Canada fruitsoorten zoals bijvoorbeeld mangosteen en ramboetan tegen die in de meeste Amerikaanse supermarkten niet te krijgen zijn. Ook in Frankrijk kom ik deze fruitsoorten regelmatig tegen."

Shanley is ervan overtuigd dat het product, waarvan de prijs al in geen vijf jaar is veranderd, een breed publiek aan zal spreken. "Pas als mensen het product kennen, zal het overal aangeboden worden," aldus Shanley.

Voor meer informatie:
Jim Shanley
Shanley Farms 
Tel: +1 (805) 323-6525
info@shanleyfarms.com  
www.shanleyfarms.com