Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bouw nieuw pand Zederik Groep gestart voor koelen van fruit en opzetten kartonnen trays

Op 3 oktober is op feestelijke wijze officieel het startsein gegeven voor de bouw van een nieuw pand voor Koelcentrum Zederik BV en Zederik Verpakking BV. De directie, medewerkers, familie, hoofdaannemer Cordeel en overige betrokken partijen zagen afgelopen woensdag hoe de eerste paal de grond in ging.

Het moderne logistieke centrum zal worden gebouwd op bedrijventerrein Oost II in Gorinchem, op een prachtige zichtlocatie langs de A15. Met een vloeroppervlakte van circa 13.000m2 zal het 17 meter hoge pand o.a. ruimte bieden voor het koelen van fruit en het opzetten van kartonnen trays . Op een tussenverdieping worden daarnaast een grote sorteer- en verpakruimte en enkele rijpcellen ingericht.

Zederik Verpakking BV zal middels een modern dozen opzetmachinepark gecombineerd met een geoptimaliseerde interne logistiek in staat zijn zeer concurrerend kartonnen trays voor groente en fruit voor onze klanten alsmede voor eigen gebruik te realiseren. “Aangezien we zelf ook fruit verpakken begrijpen we als geen ander dat korte levertijden, een kwalitatief goede tray, op de afgesproken tijd bij de klant zijn essentieel zijn voor een succesvolle langdurige relatie”. Vanaf onze centraal gelegen nieuwe locatie aan de A15 zijn wij in staat onze klanten nog sneller en efficiënter te bevoorraden.

Koelcentrum Zederik BV, dat voornamelijk bekend staat als specialist op het gebied van lange ULO-bewaring van Nederlandse appels en peren, ziet haar werkzaamheden op het gebied van geïmporteerd fruit de laatste jaren een behoorlijke vlucht nemen. “Onze bestaande koelhuizen zijn vooral ingericht op lange bewaring in van Hollands fruit in voorraadkisten. We zien van onze klanten in het geïmporteerde fruit echter een groeiende vraag naar een andere vorm van dienstverlening. We hebben te maken met steeds meer en steeds snellere voorraadbewegingen. Het is daarnaast noodzakelijk geworden om veelzijdige en flexibele sorteer- en overpakdiensten te kunnen aanbieden.

Het nieuwe pand in Gorinchem zal in 2019 in gebruik genomen worden.

Publicatiedatum: