Vorig jaar maakte ALDI bekend volledig te stoppen met de verkoop van eenmalige plastic tassen. Vanaf maandag 8 oktober ligt alleen de nieuwe herbruikbare boodschappentas in de winkel, die voor tachtig procent gemaakt is van gerecycled materiaal. Eind dit jaar zullen alleen nog maar herbruikbare tassen bij ALDI verkrijgbaar zijn. Met de uitfasering van de eenmalige tasjes bespaart ALDI jaarlijks 200.000 kg plastic.

Herbruikbaar
“Mooi dat ALDI doorpakt en geen plastic tassen meer gaat verkopen. Hopelijk stimuleert dit mensen altijd hun eigen boodschappentas mee te nemen. De herbruikbare tas van ALDI is daarvoor een goede oplossing“, aldus Vera Dalm van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal.

Plastic Soup week
De introductie van de nieuwe herbruikbare boodschappentas valt samen met de Plastic Soup week van de discounter. Samen met de Plastic Soup Foundation is een speciale lunchbox ontwikkeld die gemaakt is van bamboe en mais. Vanaf maandag 8 oktober ligt deze in alle Aldi winkels, geïllustreerd met personages uit ‘De Wereld van OZ’: Wish, Sep en Oma Haai. Per verkocht exemplaar gaat er 50 cent naar de Plastic Soup Foundation. Bovendien ontvangen klanten bij aankoop van een lunchbox een speciale Kidsweek die volledig in het teken staat van de plastic soep.

De nieuwe boodschappentas is vanaf 8 oktober verkrijgbaar in de winkel en kost €0,45. De tas heeft een inhoud van 38 liter en heeft een draagkracht van 15 kg.