Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe oogstseizoen in Michoacán begonnen

Goede afzet Mexicaanse avocado's naar Verenigde Staten

In Mexico is de aanvoer van avocado's overgeschakeld op de nieuwe oogst uit Michoacán, die gekenmerkt wordt door een prima oogst. "De kwaliteit van het fruit is uitstekend en ook de aanvoer is goed bij de aanvang van het nieuwe seizoen in Michoacán," vertelt Cindy Schwing van het in Pharr (Texas) gevestigde bedrijf Londen Fruit. "We leveren jaarrond avocado's en streven daarom naar zo stabiel mogelijke volumes. We zijn net begonnen met het leveren van de nieuwe oogst, de Aventajada."

Schwing vertelt dat de volumes Hass avocado's al groter zijn dan vorige week en dat is gunstig om te kunnen blijven beantwoorden aan de sterke vraag naar dit ras. "De vraag groeit nog steeds," vervolgt Schwing, terwijl ze eraan toevoegt dat de ligging van het bedrijf in Pharr ideaal is omdat Mexicaanse avocado's en tomaten de Verenigde Staten vooral via de City of Pharr International Bridge binnenkomen. "Het blijkt dat hoe intensiever we met retailers samenwerken aan het promoten van avocado's tegen betaalbare prijzen, hoe meer groei we zien. 

Promotie vanuit de sector 
“De marketingtak van de sector, Avocados from Mexico, doet ook geweldig werk om deze veelzijdige en voedzame fruitsoort te promoten door informatie over de gezonde eigenschappen, recepten en productinformatie te delen," legt Schwing uit. "Door in te spelen op de groeiende trend om avocado's in de dagelijkse voeding op te nemen, heeft de groei van de sector een duw in de rug gekregen." London Fruit nodigt haar klanten daarnaast uit om het bedrijf via sociale media te volgen, met name op Instagram, voor regelmatige updates en voorraadinformatie. 

Hoewel Mexico het hele jaar door avocado's levert, komen er ook avocado's uit andere herkomstgebieden, zoals Peru, Chili, Costa Rica en de Dominicaanse Republiek, de Verenigde Staten binnen. Er is zelfs ook aanvoer vanuit eigen land, aangezien er ook in Californië avocado's geteeld worden. "Elk jaar komen er wel één of twee landen bij," vertelt Jerry Garcia van London Fruit. 

Ontwikkelingen op het gebied van verpakkingen
London Fruit overweegt verschillende verpakkingsmogelijkheden voor haar avocado's te introduceren. "Iedereen wil zich onderscheiden van zijn of haar concurrenten, vandaar dat we er over nadenken om in plaats van conventionele verpakkingen onze klanten speciale verpakkingsopties aan te bieden," aldus Garcia. 

Voor meer informatie:
Cindy Schwing 
London Fruit Inc.
Tel: +1 (956) 793-6493
cindy@londonfruit.com 
www.londonfruit.com

Jerry Garcia, Sr.
London Fruit, Inc.
Tel: +1 (956) 781-7799 
jerry@londonfruit.com 
www.londonfruit.com