Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dutch Agri Food Week

Proef de groenten van de toekomst

Morgen opent Landbouwminister Schouten om 14h de Dutch Agri Food Week met de Grootste Groentekraam van Nederland op het Plein in Den Haag. Het thema van de Dutch Agri Food Week is β€œWat eten we nu en in 2050?” "Op de markt presenteren wij de Groenten van de Toekomst: nieuwe rassen die straks misschien op je bord liggen. Dan kun je denken aan paarse en oranje bloemkolen, brocolli die prachtig in roosjes uit elkaar vallen, hitte bestendige bloemkool, watermeloenen zonder pit, bloemkoolspruiten, reuze zure kool, zwarte tomaten en andere bijzondere groenten", aldus Syngenta.

"De context: Maar liefst 45% van alle groenten die wereldwijd gegeten worden vindt hun oorsprong in Nederland. Wij zijn dus internationaal wereldkampioen groentezaden en daar zijn we trots op! Op vrijdag 5 oktober kan het publiek van 11-17h alvast kennismaken met onze allernieuwste soorten die misschien volgend jaar in de supermarkt te vinden zijn.

Naast de Groentekraam van de Toekomst zijn er 50 andere kramen waaronder circa 35 telers van Albert Heijn, Kinderresto, Slow Food Youth Network – Discosoep, TomatoWorld, Jong Leren Eten – JOGG, Hoog Technologisch Eten - AgriFoodTech Platform en de winnaars van de Gezonde Pauzesnack - wedstrijd LNV.

Voor meer informatie:
Syngenta
Hanneke Verhelst
hanneke.verhelst@syngenta.com
www.syngenta.com

 

Publicatiedatum: