Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Masseria Fruttirossi

Nieuwe verwerkingsfaciliteit voor granaatappelen in Zuid-Italië

De nieuwe verwerkingsfabriek van Masseria Fruttirossi, gelegen in een van de meest vruchtbare gebieden van de Italiaanse regio Taranto, werd voor een bedrag van 50 miljoen euro gefinancierd door een particuliere Italiaanse investeerder.

Op dinsdag 2 oktober werd het gebouw officieel geopend. Er waren veel mensen aanwezig, waaronder afgevaardigden van de nationale en regionale autoriteiten.

"Het is een enorme agro-industriële faciliteit. Er zijn meer dan 330 hectare waarop granaatappelen, gojibessen en aronia bessen worden geteeld. Met 250 hectare zijn we de nationale leider wat betreft de granaatappeloogst. Dit komt neer op ongeveer 150.000 planten en jaarlijks geven zij ons 25 miljoen stuks fruit. Twee jaar geleden hebben we deze specifieke keuze gemaakt. Dankzij geweldig teamwork is deze droom werkelijkheid geworden. We wilden dit gewas niet alleen telen vanwege de grote vraag op de markt, maar ook omdat het veel gezonde eigenschappen heeft", zegt productiemanager Davide De Lisi.  

De familie De Lisi, eigenaren van Masseria Fruttirossi, had de wens om samen met hun Genuese partner Bruno Bolfo een groot agro-industrieel project met moderne agronomische normen te realiseren. En zo geschiedde. Nu kunnen ze een keten besturen die begint bij de teelt en vervolgens doorgaat in de verwerking en marketing van het product.

"In samenwerking met Super Fruit Day zijn we officieel van start gegaan met de afzet van granaatappelen, zaadmantels in verpakkingen van 100 gram, sappen en gedroogde en verse bessen. Deze worden op de markt gebracht onder het merk Lome Super Fruit. De 100% granaatappelsappen worden geproduceerd door middel van een nieuwe hogedruk pasteurisatie techniek met behulp van containers in Pet. De Hiperbaric 420 HPP-machine elimineert de bacteriën uit de sappen door hydrostatische drukken tot 6.000 bar. Daarom heeft het product een houdbaarheid tot 65 dagen. Bij dit proces blijven de goede eigenschappen van het fruit behouden", zegt De Lisi.

De faciliteit beslaat een gebied van 13.000 vierkante meter, inclusief 7.000 vierkante meter aan koude opslag, waarvan sommige een gecontroleerde atmosfeer hebben en waar granaatappelen tot vijf maanden na de oogst kunnen worden opgeslagen.

Foto boven: opslagcellen. Foto beneden een kalibrator

De faciliteit beschikt over een zeer moderne selectie- en kalibratiemachine. Deze zijn speciaal voor Masseria Fruttirossi ontworpen en gemaakt door Ser. Mac, een internationaal bedrijf dat is gespecialiseerd in innovatie in de groenten- en fruitsector. Met deze machines kunnen alle stappen in het verwerken van granaatappelen worden uitgevoerd; van het legen van de bakken, kalibreren en kwaliteitsselectie tot het verpakken.

Deze unieke faciliteit is uitgerust met de exclusieve HDiA- granaatappeltechnologie. Dit systeem is wederom ontworpen door Ser.Mac. Hierdoor kunnen granaatappelen worden geselecteerd zonder ze te beschadigen. De selectie geschiedt op basis van grootte, kleur en de gebreken van het fruit.
Dankzij het systeem is het hele proces geïndustrialiseerd. De hoge productievolumes nemen toe en kosten worden gereduceerd en de kwaliteit van het product wordt op deze manier gerespecteerd.

Met betrekking tot de productiekalender zegt De Lisi: "We hebben de marketing van het Ako ras onlangs afgerond. Nu zijn we klaar voor de kalibratie en de verwerking van het Wonderful ras, waar we tot half november mee bezig zullen zijn. We hebben ook vroegere rassen zoals Emik en Shari, en volgend jaar augustus in productie zijn."

"Wij bieden fruit aan dat afkomstig is uit een korte en gecontroleerde toeleveringsketen. Granaatappelen bevatten van nature antioxidanten en het sap is een extract van vers fruit zonder conserveringsmiddelen en ander toevoegingen. Wij zijn van plan om door te gaan met gerichte investeringen in producten die het welzijn van de consument bevorderen", concludeert De Lisi.

Contact:

Masseria Fruttirossi – Lome Super Fruit
C.da Terzo Dieci snc
74011 Castellaneta – Taranto – Italië
Tel: (+39) 099 9647688
Email: info@lomesuperfruit.com

Web: lomesuperfruit.com

 

Publicatiedatum: