Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: courgetteseizoen goed begonnen

In Foggia, in het Italiaanse Apulië, worden volop courgettes geoogst en onlangs is ook gestart met de broccoli oogst. "Gelukkig zijn onze gebieden niet getroffen door het slechte weer. Hierdoor werden er op de courgettes geen fytopathieën of virussen gevonden. Qua oogst zitten we ongeveer op hetzelfde niveau als vorig seizoen, maar vanwege de Spaanse concurrentie zijn de prijzen niet bevredigend." Dat zegt Giovanni Pasquariello van het gelijknamige bedrijf uit Carapelle.

"Het seizoen is begin september goed van start gegaan met prijzen die varieerden tussen €0,80 en €1,00 per kilo. Nu is dit nog maar €0,60 per kilo vanwege het grote aantal buitenlandse courgettes op de Italiaanse markt. Momenteel exporteren we vanuit Groot-Brittannië en werken we samen met een aantal Italiaanse supermarktketens. Een deel van de courgettes zal worden bewerkt tot diepvriesproducten."

Het aantal hectare met courgettes groeit en tussen september en oktober is de gemiddelde opbrengst 35 ton per hectare.

"Vorige week zijn we gestart met het oogsten van de broccoli, het Naxos ras. De vraag is goed, net als de prijzen. We hebben het areaal met 20% verhoogd en vooralsnog zetten we de broccoli af aan de grote Italiaanse retailers en exporteren we het naar Oostenrijk. Naar mate de volumes toenemen gaan we ook exporteren naar Tsjechië, Polen en Zwitserland", zegt Giovanni.

"De broccoli is zowel los als in bulk verkrijgbaar. De hoge prijs en de concurrerende prijzen zijn twee factoren die de afzet bevorderen. Spanje is onze grootste concurrent."

Binnen 10-15 dagen begint Pasquariello met het venkelseizoen. "We hebben ons areaal met 20% vergroot en we verwachten dan ook een hogere opbrengst."

Contact:

Giovanni Pasquariello
Tel.: +39 328 9126249
Azienda Agricola Pasquariello Giovanni
C.da trionfo 1
71041 Carapelle (FG)
Email: agricolapasquariello@alice.it
Web: www.agricolapasquariello.it

Publicatiedatum: