Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Speciale aandacht voor Diamant Selectie tijdens Open Dagen Syngenta

Tholen – Het is woensdag 26 september rond het middaguur goed druk op de open dagen voor de vollegrondsgroenten bij Syngenta in Wevershoof. De velden staan vol, maar er is ook tijd voor lunch. Er is Gina paprikasoep, er is bloemkool om van te proeven, er zijn enkele bedrijven die hun systemen laten zien, maar bovenal zijn er veel bezoekers uit heel veel verschillende landen. “Gisteren hadden we 400 bezoekers met 50 verschillende nationaliteiten. Onze CEO, Eric Fyrwald, was er ook om klanten te interviewen”, vertelt Brigitte van der Steen, Marketing Operations Lead.

Wolfgang Ott met het ras SG8359.

Keihard
Hoewel de uien niet in het veld staan, is ook voor dit segment volop aandacht. Wolfgang Ott, Product Manager Uien, heeft een tent waarin hij meerdere rassen laat zien. Speciaal aandacht is er voor de Diamant Selectie, een selectie van rassen die goed scoort op hardheid. “Belangrijk voor transport bijvoorbeeld per schip. Dit kan rustig vier weken duren, dus houdbaarheid is belangrijk net als een sterke huid die de uien die onderop liggen moet beschermen, een goede huidvastheid en een spruittolerantie bij langdurige bewaring.” Naast Medaillon, een ras dat goed groeit onder omstandigheden met weinig vocht dankzij een sterk en diepgaand wortelstel en Motion, juist weer zeer geschikt voor de Flevopolder, is ook ‘de toekomst’ aanwezig. “Het ras SG8359 is een verbetering van Motion, vooral op het gebied van de oogstcijfers, de kilo’s.”

Aanstaande vrijdag 5 oktober staat Syngenta met een groentekraam op het Plein in Den Haag met de zogenaamde 'groenten van de toekomst'. Bekijk hier de aankondiging.

Voor meer informatie:
Syngenta
www.syngenta.nl 

Koenraad Meyns
Koenraad.meyns@syngenta.com 

Michiel van Mol
Michiel.van_Mol@syngenta.com  

Brigitte van der Steen
Brigitte.van_der_Steen@syngenta.com