Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zeeuwse ondernemers richten kennis- en innovatie platform op voor Zeeuwse fruittelers

Delphy, Van Iperen en Meeuwse Handelsonderneming hebben het Kennis- en Innovatieplatform voor de Fruitteelt (KIF) in Zeeland opgericht. Er zijn verschillende plannen gemaakt om op diverse percelen in de provincie Zeeland onderzoek te starten die gericht zijn op innovaties in de fruitteelt. Het uiteindelijke doel is om samen met fruittelers en belanghebbenden te werken aan een rendabele, toekomstbestendige fruitteeltsector.

Op de percelen zullen onder andere proeven worden opgestart over de beschikbaarheid en het omgaan met zoet irrigatiewater, een urgent knelpunt in Zeeland zoals gebleken afgelopen zomer. Ook op het gebied van de teelt zelf zal onderzoek worden uitgevoerd met thema’s als chemie-arme teeltmethoden en de inzet van groene middelen. In het kader hiervan zal er sterke aandacht zijn voor de rol die bemesting hierin speelt. Ook wordt er gekeken naar de introductie van nieuwe perenrassen die geschikt zijn voor het Zeeuwse klimaat.

De organiserende partijen starten vanuit een digitaal kennisplatform. Dit platform biedt de mogelijkheid om gezamenlijk projectideeën te formuleren en om deze nieuwe kennis met elkaar te delen. Ook worden hier de proefresultaten gedeeld met de sector. Komende jaren worden deze proeven ook toegelicht op demonstratiedagen, waarbij de resultaten worden gepresenteerd. De initiatiefnemers verwachten dat dit perspectieven biedt voor alle fruitteelt gerelateerde bedrijven om het onderzoek in Zeeland op een hoger niveau te tillen in de toekomst. Deze bedrijven zullen dan ook actief worden benaderd vanuit de initiatiefnemers.

Het project gaat twee jaar duren en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Zeeland in het kader van de subsidieregeling Zeeland in Stroomversnelling.

Publicatiedatum: