Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru verwacht grote toename blauwe bessen

"Ons seizoen begon op 1 augustus en we zullen tot tenminste december op de markt zijn. Er wordt een sterke toename van export verwacht, wat zal stijgen tot 76.000 ton. Dat betekent dat Peru 60% meer blauwe bessen zal exporteren dan in het vorige seizoen", zei Maurice Novion, oprichter en CEO van Gaulos Soluciones, Peru.

Volgens Novion zijn de hoeveelheden in het afgelopen seizoen met ongeveer 47.000 ton gestegen in vergelijking met het voorgaande jaar. "Alhoewel de volumes stijgen, verwachten we voor 2018 nog steeds een goed seizoen. We hebben meer  beschikbaar, maar er is ook een wereldwijde toename van de vraag naar het fruit. China is de laatste tijd bijvoorbeeld zeer geïnteresseerd in blauwe bessen. Als een van de grootste economieën in de wereld zullen zij natuurlijk proberen om zo veel mogelijk te krijgen uit zowel Chili als Peru. "

De grootste importeurs van Peruaanse blauwe bessen tot nu toe zijn de Verenigde Staten, Europa (via Nederland) en nu China. "Onlangs is er een nieuwe markt geopend voor de Peruaanse blauwe bessen: de Chileense SAG (Servicio Agrícola y Ganadero) heeft de import van Peruaanse blauwe bessen van 2018 goedgekeurd. Chili is een belangrijke speler op de blauwe bessenmarkt, waar de Chileense reus Hortifrut 25% van de mondiale blauwe bessenmarkt domineert. Hortifrut heeft een sterke aanwezigheid in Chili en Peru."

Voor meer informatie:
Maurice Novion
Gaulos Soluciones
Peru
T: +51 968 010 468
E: mnovion@gauloshtech.com
www.gauloshtech.com 

Publicatiedatum: