Het Noord-Amerikaanse blauwebessenseizoen 2018 zit er weer op. "Over het geheel genomen was het een goed seizoen met een vrij grote opbrengst en fruit van hoge kwaliteit," begint Travis McLachlan van Terra Exports. Het seizoen begon in Californië en verplaatste zich vervolgens naar de staten Oregon, Washington en British Columbia. Terra Exports werkt samen met telers in al deze regio's. "Zodra we merken dat de kwaliteit in de ene regio afneemt dan gaan we over naar een andere regio," legt McLachlan uit. "Ik denk dat we er in geslaagd zijn deze transities op de juiste momenten te maken."

Nieuwe exportbestemmingen
De hittegolf in Washington heeft de nodige impact op het blauwebessenseizoen gehad. "De hitte resulteerde in een groter volume voor de binnenlandse markt maar een kleiner volume voor de export. We willen ervan verzekerd zijn dat ons product haar bestemming in optimale conditie bereikt, vandaar dat we besloten hebben om de overzeese export tijdens de hittegolf te beperken. British Columbia had de grootste blauwebessenoogst ooit. Dit bood veel mogelijkheden voor de export en Terra Exports heeft naar nieuwe bestemmingen kunnen exporteren, waaronder Brunei en Qatar. Het bedrijf exporteerde haar blauwe bessen naar zo'n 15 verschillende landen buiten Noord-Amerika. "Dit seizoen zagen we niet alleen de volumes groeien maar ook het aantal exportbestemmingen," aldus McLachlan. 

Er is vooral veel belangstelling vanuit Azië. "De consumptie in Azië en het Midden-Oosten is nog nooit zo groot geweest en ik verwacht dat deze groei aan zal houden," vervolgt McLachlan. Hoewel Terra Exports bekend is als exporteur van verse AGF levert het bedrijf ook aan de lokale markt. "Onze samenwerking met telers is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Onze exportafdeling steunt hen op de internationale markt, terwijl onze binnenlandse verkoopafdeling een aanzienlijk deel van hun oogst binnen de Verenigde Staten vermarkt."

 

Voor meer informatie:
Travis McLachlan
Terra Exports
Tel: +1 702 209 4241
travis@terraexports.com
www.terraexports.com